Førerløs Google-bil skal alligevel have rat og pedaler

Styretøjet i Googles første førerløse testbiler består lige nu af en touchskærm og to knapper med teksten start/stop. Men den går ikke længere.

En ny californisk lov, der træder i kraft i midten af september, kræver, at Google installerer rat, speeder og bremser i bilen, så føreren kan tage 'øjeblikkelig kontrol' med bilen. Det skriver blandt andre Wall Street Journal.

Lovændringen, der gælder alle fremtidige førerløse biler, indeholder også en række krav om ekstraforsikring, procedurer for anmeldelse af uheld og licenskrav til bilerne. Desuden er reglerne for, hvem der må benytte testkøretøjerne, skærpede. Testkørerne skal blandt andet have kørt en række år uden uheld og må ikke være dømt for spirituskørsel inden for det seneste årti.

Læs også: Førerløse biler bliver tilladt på de britiske veje næste år

Tidligere i år søgte Google om lov til at teste andre typer af selvkørende køretøjer som lastbiler og motorcykler. Det fik de i første omgang et nej til med den primære begrundelse, at de californiske myndigheder ønsker at gå forsigtigt frem med hensyn til test og tilladelse af autonome køretøjer.

Google har indtil videre bygget omkring 100 af de selvkørende biler med en topfart på ca. 40 km/t. Testene af dem er planlagt til for alvor at starte i september - nu altså med konventionelle modifikationer. Testen foregår i første omgang ikke på offentlige veje.

Se Googles video, hvor en række personer, herunder en blind mand, tester den selvkørende bil:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Testkørerne skal blandt andet have kørt en række år uden uheld og må ikke være dømt for spirituskørsel inden for det seneste årti.

Forhåbentlig er det kun en overgangsfase.

Det er jo netop komplementærmængden til ovenstående kategori af bilister, der har brug for en selvkørende bil.

  • 9
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten