Følg tour-rytternes hjerteslag på nettet

7. juli 2010 kl. 11:494
12 af årets Tour de France-ryttere publicerer live deres effekt, puls, kadence og hastighed på nettet. Og du kan følge dem meter for meter på Google Maps.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis tv-billeder og ekspertkommentarer ikke dækker dit behov for at vide alt om Tour de France, kan du nu komme helt ind under huden på 12 af årets ryttere - bogstaveligt talt.

På nettet kan du live følge med i præcis, hvilken effekt disse ryttere træder ud i pedalerne - samt deres puls, kadence og hastighed. Og du kan se, hvordan de minut for minut bevæger sig frem på ruten.

Dækningen er mulig på grund af et samarbejde mellem bl.a. Google, HTC og den tyske producent af professionelt effektmålingsudstyr, SRM.

Effektmåling på ruten

SRM - Schoberer Rad Messtechnik - var de første, der i slutningen af 1980'erne gjorde det muligt at måle den effekt, rytterne ydede, mens de sad på deres rigtige cykel ude på ruten. Indtil da kunne effektmåling kun foregå på særlige cykler i laboratoriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SRM's udstyr er i dag en fast del af den teknologiske basis for en lang række professionelle cykelhold og måler ud over effekt også kadencen - dvs. pedalernes omdrejningshastighed - og cyklens hastighed. Desuden opsamler SRM's kontrolenhed data fra en pulsmåler, der sidder omkring brystet på rytteren.

Alle data vises for rytteren på et display på styret og sendes desuden via den trådløse ANT+ protokol videre til en GPRS-enhed på cyklen. Den sender via mobilnettet rytterens data til en server hos SRM, som så på nettet præsenterer rytterens data for dem, der vil vide rigtig meget mere.

Følg med hos Google og SRM
I Team HTC - Columbias tilfælde er GPRS-enheden en HTC Legend smartphone udstyret med applikationen My Tracks.

Google har samlet informationer om HTC - Columbia-holdet på en særlig Google Maps-side, mens man hos SRM kan følge alle 12 ryttere - bl.a. de to Team Saxo Bank-ryttere Chris Sørensen og Jens Voigt - på ruten.

Dokumentation

Følg Team HTC - Columbia på Google Maps
Se livedata for alle rytterne hos SRM
Om Schoberer Rad Messtechnik
Mere om ANT+ protokollen

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
9. juli 2010 kl. 09:30

@ Karsten: Det er sjovt de link er kommet efter man har skrevet sin kommentar...

Men det kan man jo ikke se nogen steder

3
8. juli 2010 kl. 21:15

Kig nederst i artiklen. Der er en diskret liste med eksterne links, som af uforklarlige årsager ikke grafisk er markeret som links...

1
8. juli 2010 kl. 13:39

Det ville måske være en ide at have links med til de 2 sider er tale om i denne artikel ????