Fødevarerne bliver ikke 'grønne' i laboratoriet: »Hvis du vil redde verden, skal du arbejde med landbrug«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarerne bliver ikke 'grønne' i laboratoriet: »Hvis du vil redde verden, skal du arbejde med landbrug«

PLUS.
Fra tidligere forskning i Mette Haubjerg Nicolaisens afdeling ses her fotos af svampe fra slægten Penicillium, der har rekrutteret naturligt forekommende bakterier i et jordmiljø. Forskerne har kortlagt, hvilke mikroorganismer der rekrutteres, og kan se, at det hovedsageligt er bakterier fra rækkerne Proteo-bakterier og Bacte­roidetes, der selektivt rekrutteres under naturlige forhold, men at rekrutteringen er afhængig af både jordens initielle sammensætning af bakterier, samt Penicillium-art. Illustration: Xiuli Hao

En mere bæredygtig fødevareforsyning kræver, at mikrobiologerne i højere grad trækker i gummistøvlerne og kommer ud at grave i jorden, fastslår KU-biolog.

Uden mad og drikke duer helten ikke. Og fødevareforsyningen bliver truet, når vi bliver flere i verden, klimaet raser i alle retninger, og vi for alt i verden skal undgå for mange pesticider. »The shit has hit the fan. Så det er virkelig nu, vi skal have nogle gennembrud på banen for at løse udfordringerne

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

på fødevarefronten.« Sådan lyder det fra Claus Felby, som er chef for den del af Novo Nordisk Fonden, der deler penge ud på life science-området. Seksårigt projekt Han har netop været med til at uddele næsten en kvart milliard gode danske kroner til et seksårigt projekt, som skal kortlægge samspillet mellem afgrøderne på markerne og de mikroorganismer, som arbejder omkring rødderne ...