Fødevarerne bliver ikke 'grønne' i laboratoriet: »Hvis du vil redde verden, skal du arbejde med landbrug«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevarerne bliver ikke 'grønne' i laboratoriet: »Hvis du vil redde verden, skal du arbejde med landbrug«

PLUS.
Fra tidligere forskning i Mette Haubjerg Nicolaisens afdeling ses her fotos af svampe fra slægten Penicillium, der har rekrutteret naturligt forekommende bakterier i et jordmiljø. Forskerne har kortlagt, hvilke mikroorganismer der rekrutteres, og kan se, at det hovedsageligt er bakterier fra rækkerne Proteo-bakterier og Bacte­roidetes, der selektivt rekrutteres under naturlige forhold, men at rekrutteringen er afhængig af både jordens initielle sammensætning af bakterier, samt Penicillium-art. Illustration: Xiuli Hao

En mere bæredygtig fødevareforsyning kræver, at mikrobiologerne i højere grad trækker i gummistøvlerne og kommer ud at grave i jorden, fastslår KU-biolog.

Uden mad og drikke duer helten ikke. Og fødevareforsyningen bliver truet, når vi bliver flere i verden, klimaet raser i alle retninger, og vi for alt i verden skal undgå for mange pesticider. »The shit
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.