Fødevare­sensor skal forebygge madspild
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevare­sensor skal forebygge madspild

PLUS.
Aminics fødevaressensor er ifølge virksomheden 1.000 gange mere følsom om menneskenæsen. En nano-cantilever binder molekylet cadaverin, som befinder sig i den gas, som sensoren suger op fra kødet. Mængden af cadaverin afslører friskheden. Illustration: Nils Lund Pedersen/Aminic

Med en fødevaresensor baseret på nano-cantilever-teknologi vil startup- virksomheden Aminic gøre det muligt at måle frisk­heden af kød og fisk helt nøjagtigt.

Kølemontrer fyldt med nedsatte madvarer på den gale side af holdbarhedsdatoen er efterhånden fast inventar i ethvert supermarked. Det er oppe i tiden at skære ned på madspild, men for nogle typer fødevarer som fisk og kød er der ingen vej uden om affaldscontaineren, når datoen på torsken eller kyllingen

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

overskrides. Fordi datomærkningen i dag er upræcis, smides der masser af kød og fisk ud, som måske kunne holde sig længere. Det vil startup-firmaet Aminic fra Middelfart lave om på med en fødevaresensor, der fjerner gætværket fra datomærkningen gennem nøjagtige målinger. »Det er lovgivningsmæssigt sådan, at butikkerne skal smide fødevarer ud, når holdbarhedsdatoen er nået. Der går mege...