Fødevare­sensor skal forebygge madspild
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fødevare­sensor skal forebygge madspild

PLUS.
Aminics fødevaressensor er ifølge virksomheden 1.000 gange mere følsom om menneskenæsen. En nano-cantilever binder molekylet cadaverin, som befinder sig i den gas, som sensoren suger op fra kødet. Mængden af cadaverin afslører friskheden. Illustration: Nils Lund Pedersen/Aminic

Med en fødevaresensor baseret på nano-cantilever-teknologi vil startup- virksomheden Aminic gøre det muligt at måle frisk­heden af kød og fisk helt nøjagtigt.

Kølemontrer fyldt med nedsatte madvarer på den gale side af holdbarhedsdatoen er efterhånden fast inventar i ethvert supermarked. Det er oppe i tiden at skære ned på madspild, men for nogle typer fødevarer
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.