Fødevare­sensor skal forebygge madspild

PLUS.
Aminics fødevaressensor er ifølge virksomheden 1.000 gange mere følsom om menneskenæsen. En nano-cantilever binder molekylet cadaverin, som befinder sig i den gas, som sensoren suger op fra kødet. Mængden af cadaverin afslører friskheden. Illustration: Nils Lund Pedersen/Aminic

Med en fødevaresensor baseret på nano-cantilever-teknologi vil startup- virksomheden Aminic gøre det muligt at måle frisk­heden af kød og fisk helt nøjagtigt.

Kølemontrer fyldt med nedsatte madvarer på den gale side af holdbarhedsdatoen er efterhånden fast inventar i ethvert supermarked. Det er oppe i tiden at skære ned på madspild, men for nogle typer fødevarer
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.