Fodbold-VM i en ørkenstat: Aircondition under sæder og ved grønsvær

Plus22. november 2022 kl. 05:141
Fodbold-VM i en ørkenstat: Aircondition under sæder og ved grønsvær
Nationalstadionet i Qatar - Khalifa International Stadium, rummer 40.000 pladser og masser af aircon. Illustration: Khalifa International Stadium.
Alle otte stadioner er bygget med enorme køleanlæg, som skal sikre, at fodboldspillerne ikke falder om af dehydrering.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når det danske landshold klokken 14 dansk tid træder ind på banen i Education City Stadium vil temperaturen dernede være omkring 28 grader.

Umiddelbart ikke den voldsomme varme, som oprindeligt var frygten, og som også var årsagen til, at verdensmesterskabet højst usædvanligt blev rykket til vinterhalvåret.

Qatars somre har nemlig temperaturer, som kan nå helt op på 50 grader celcius; en temperatur, som formentlig ville få de fleste europæiske fodboldspillere til at dehydrere ved et simpelt indkast.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. november 2022 kl. 10:25

Ørkenstaten vælter sig i penge og DEN STORE FORTÆLLING om, at penge, teknik og menneskelig naturbeherskelse kan kompensere for konsekvenserne af den livsstil, der tilhører den lille planets noget overrepræsenterede art, der netop med stil, dvs. med livsstil, har stor fart på at smadre planetens naturligt givne livsbetingelser med penge, teknik og humant design!

COP-27 er netop afsluttet. Resultatet var det samme, som det budskab, der kommer fra fodbold VM: "Man blev enig om, at penge skal kunne kompensere for ødelæggelsen af de oprindelige livsbetingelser ved overførsel fra vinderne på markedets betingelser til nogle af taberne"!

Budskabet, som det sælges, udbyddes på markedet for budskaber, dvs. det marked, der af ideologiske og kontrafaktiske årsager er udråbt som den sande dommer i alle livets spørgsmål, siger: "DER FINDES IKKE DET PROBLEM, DER IKKE KAN LØSES VIA PENGE, TEKNIK OG HUMANT DESIGN"

Budskabet fra VM i Qatar lyder: "Hvis dele af planeten er eller ender op som ren ørken, som følge af menneskets selvrealisering, så pakker vi bare ørkenen ind i et stort airconditionanlæg"!

Hvis Christian Eriksens pacemaker risikerer at brænde sammen på grund af global opvarmning, så putter vi bare et køleskab ind i ham også!

Løsningen på problemerne er ren win win hele vejen rundt.

Qatar viser ikke bare vejen frem, men er selve fremtiden, sådan som den er formet i hovederne på arkitekterne bag COP-27 og VM i spil for galleriet: LØSNINGERNE PÅ DE PROBLEMER, DER KOMMER AF ØKONOMISK OG TEKNOLOGISK UDVIKLING ER MERE ØKONOMISK OG TEKNOLOGISK UDVIKLING AF SAMME SKUFFE, SOM DEN PROBLEMERNE KOMMER AF!

Det er et budskab, som udbydes på markedet for budskaber, det budskab der kommer fra COP-27 og fremtidens ørkenstat.

At der er tale om en yderst dysfunktionel form for rationalitet, lader sig ikke forstå på denne rationalitets betingelser.

At forstå den teknisk økonomisk orienterede form for tunnelsyn tilhører en anden form for rationalitet:

https://www.google.com/search?q=dom%C3%A6net+for+humant+design&rlz=1CATVZD_enDK888&sxsrf=ALiCzsatoNzr1XToOIALf4gzSP3RieJ-ew%3A1669108797648&ei=PZR8Y9P_JoSTxc8Pis6osAw&ved=0ahUKEwiTkubnusH7AhWESfEDHQonCsYQ4dUDCA8&uact=5&oq=dom%C3%A6net+for+humant+design&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQAzIFCAAQogQyBwgAEB4QogQ6CAgAEAUQHhANOggIABAIEB4QDToECCEQCkoECEEYAEoECEYYAFAAWLUqYKQ2aABwAHgAgAGmAYgB9AmSAQQxLjEwmAEAoAEBwAEB&sclient=gws-wiz-serp

https://www.google.com/search?q=filosoffen+forst%C3%A5r+det&rlz=1CATVZD_enDK888&sxsrf=ALiCzsZmZAfmvQWjJPrQj_0gBVlHOjRH6g%3A1669108816748&ei=UJR8Y4yTLZqpxc8P-vmRiAc&ved=0ahUKEwiM-_PwusH7AhWaVPEDHfp8BHEQ4dUDCA8&uact=5&oq=filosoffen+forst%C3%A5r+det&gs_lcp=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&sclient=gws-wiz-serp