FN advarer: Målet om to grader bliver stadig mere uopnåeligt

Chancen for at holde den globale opvarmning nede på to graders temperaturstigning svinder ind. Det advarer FN om i sin årlige miljørapport.

Med den nuværende kurs mod 2020 vil udslippet af drivhusgasser være mellem 8 og 12 milliarder ton over målet, vel at mærke hvis alle løfter om at reducere udslippet bliver overholdt.

Ifølge forskere kan de værste konsekvenser af global opvarmning undgås, hvis vi holder os på en temperaturstigning på to grader celsius. Men ifølge den nye rapport vil det betyde, at udslippet af drivhusgasser skal nedsættes med 14 procent i 2020.

»Muligheden for at opnå to-gradersmålet bliver hvert år mindre. Udslippet stiger altid, selv om det skal falde kraftigt,« siger Oliver Geden, som er forsker ved det tyske institut for internationale forhold og sikkerhed.

Han kalder målet urealistisk, mens FN holder fast i, at det stadig teknisk er muligt at komme i mål med de to grader. Det samme gør EU's klimakommissær Connie Hedegaard.

'De dårlige nyheder er, at de nuværende CO2-nedskæringer går for langsomt til at undgå de farlige klimaforandringer. De gode nyheder er, at vi stadig har muligheder for at nå målet, selvom tiden er ved at rinde ud', skriver Connie Hedegaard i en pressemeddelelse.

FN fremhæver især landbrug som en mulighed at at nedsætte CO2-udslippet, da sektoren står for omkring 11 procent at det samlede udslip.

Dokumentation

Artikel fra nyhedsbureauet AFP

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

De dårlige nyheder er, at de nuværende CO2-nedskæringer går for langsomt til at undgå de farlige klimaforandringer. De gode nyheder er, at vi stadig har muligheder for at nå målet, selvom tiden er ved at rinde ud', skriver Connie Hedegaard i en pressemeddelelse

 • åbenbart stadig ingen begrænsninger på udledning af varm luft!? :)

(Det kunne iøvrigt være interessant at få oplyst, hvilket udgangspunkt for disse 'to graders stigning', FN regner med!?).

 • 3
 • 4

Vi har jo set at det store danske bidrag til CO2 reduktion var overdækning af gylletanke, der viste sig at bero på fejl i tabelopslag. Det næste var brændeafgift(forsyningsafgift), der jo intet reducerer(undtagen økonomien i skovdriften). Problemet i DK er jo at reduktion i CO2 jo betyder reduktion i provenue fra afgifter på energi og jo rigtigt gættet: CO2.

Så ligegyldigt med FN-mål , så er politikerne nødt til at "svindle" sig til "redukltioner". Vi har bundet os til fossilt gas, og de indtægter afgifterne giver. Især når den engang slipper op fra nordsøen...

Det er unægteligt op ad bakke.

 • 3
 • 2

.. as an area largely untapped for emissions savings.

It named reducing tilling on farm fields and increased planting of trees and shrubs on agricultural land as among the strategies to eliminate up to four billion tonnes of greenhouse gases in 2020.

FN siger ikke noget om det skulle være nogen større gevinster på specielt Dansk landbrug. De tiltag der er foreslået, har vi allerede opnået. Der er intet om lavthængende frugter for dansk vedkommende.

 • 1
 • 1

Det var nok bedre hvis FN prøvede at gøre noget ved befolkningstilvæksten her på kloden, for uden dette er der ikke noget at gøre.

Udviklingslandene vil forøge deres befolkning drastisk i de kommende år, og det vil kræve øgede afbrænding af kul og olie, som er den hurtigste og billigste energikilde de kan benytte, og som de eskalere i øjeblikket (Kina, Indien og Afrika øger deres afbrænding af fossil energier, og kan ikke andet).

Så her kunne Connie Hedegaard gøre noget, men hun vil jo helst snakke CO2 for at beholde sit fede job.

 • 6
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten