Flyvende metaldetektor skal opdage fortidsminder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flyvende metaldetektor skal opdage fortidsminder

PLUS.
Ved Tissø i Vestsjælland lå der i yngre jernalder og vikingetid (ca. år 550-1050) en stormandsgård, hvor der blev afholdt markeder og religiøse ceremonier. Her er gjort adskillige fund af international betydning, f.eks. den næsten 2 kg tunge Tissøring af guld. De nærliggende lavtliggende mose- og søområder er ikke nærmere undersøgt, fordi de er svært tilgængelige, men det kan et nyt forskningsprojekt med DTU Space i spidsen nu lave om på. Illustration: Nationalmuseet/Per Poulsen

Et nyt forskningsprojekt med DTU Space i spidsen skal udruste droner med avanceret måleudstyr, som kan tegne et billede af de fortidsspor, der gemmer sig under jorden.

Selvom der er tusindvis af år mellem os og stenaldermennesket, behøver vi ikke nødvendigvis grave særlig dybt i jorden for at finde de spor, vores forfædre har efterladt. Forudsat at vi ved, hvor vi skal

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.