Flyvende hajer forstyrrer lufttrafikken
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flyvende hajer forstyrrer lufttrafikken

Normalt er det ikke flyvende hajer, som driller flytrafikken, men derimod dårligt vejr og sigtbarhed.

Alligevel viser det sig, at et af årets julegavehits - en oppustelig, flyvende haj på 1,4 meter - i flere tilfælde har drillet lufttrafikken på New Zealand.

»Jeg troede, det var en helikopter, indtil jeg så, at den havde finner og en hale,« siger den lokale pilot Evan Yates ifølge Berlingske.

Den flyvende haj hedder egentlig 'The Air Swimmer', er godt halvanden meter lang og fyldt med helium. Og så kan den styres via en fjernbetjening.

Men det fjernstyrede stykke legetøj er angiveligt fløjet væk næsten lige så hurtigt, som folk har kunnet tage den i brug, og det har betydet varslinger i lufttrafikken og forsinkelser på landevejene.

Ifølge luftfartsmyndighederne behøver piloter dog ikke bekymre sig, da hajen blot er en tynd ballon med en lille kontrolenhed i plast.

Der burde altså ikke være fare for, at den flyvende haj hverken spiser eller beskadiger fly.

Læs mere hos Business

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først