Flydende svingbro lander konstruktionspris. Se video om broens design her

31. marts 2017 kl. 11:13
Flydende svingbro lander konstruktionspris. Se video om broens design her
Illustration: Nordea-Fonden/Anders Sune Berg.
Cirkelbroen i København modtager i dag en pris fra konstruktionsingeniørernes forening, IABSE Danmark. Se video med ingeniøren, der fik Olafur Eliassons elegante design til at flyde
Artiklen er ældre end 30 dage

En arkitekt med en meget stærk æstetisk vision og ingeniører, som tænkte nyt for at virkeliggøre den, modtager i årets konstruktionspris fra den danske afdeling af International Association for Bridge and Structural Engineering, IABSE.

Det fortæller IABSE Danmark i en pressemeddelelse.

Kunstneren Olafur Eliasson har stået for designet af Cirkelbroen, der fører gående og cyklister fra Applebys Plads over Christianshavns Kanal til Christiansbro, hvor Nordeas københavnske hovedkvarter er placeret. Broen er betalt af Nordea Fonden, som forærede broen til Københavns Kommune.

Fakta om Cirkelbroen

Ejer: Københavns Kommune
Design: Studio Olafur Eliasson, Sebastian Behmann (arkitektonisk design), Robert Banović (projektarkitekt) og Jan Bünnig (fremstilling af prototyper).
Ingeniør: Rambøll
Bygherre: Nordea-fonden
Budget: 80 mio. kr.
Projektperiode: 2009-2015
Indviet: 22.08.2015

Læs også: Video: Nu kommer Olafur Eliassons særprægede cirkelbro

Artiklen fortsætter efter annoncen

Olafur Eliasson havde en vision om at skabe en bro, som ikke bare kunne bringe publikum tørskoede over kanalen, men også fortælle om områdets historie - og om, hvad der gemmer sig bag de Henning Larsen-designede glaspaladser på kajkanten.

»Jeg har i min udformning af Cirkelbroen forsøgt at fortælle en historie om, hvad der sker inde bag den prominente havnefront, en historie om den anden skala og intimitet, man finder omkring kanalerne på Christianshavn med det unikke liv ved voldene med dets husbåde og sejlbåde,« har han forklaret på Nordea-Fondens hjemmeside.

Desuden skulle broen kunne bruges som et mødested med plads til ophold.

Flydende kunstværk

Opgaven med at virkeliggøre kunstnerens ideer gik til Rambøll. Og det var ikke helt i starten, fortalte den daværende projektleder Christian Wulf-Andersen i 2012 til Ingeniøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Broen havde den form, som kunstneren havde bestemt, og det har vi måttet indordne os under. Det betyder, at vi ikke har kunnet gøre, som normalt, hvor vi gør søjlerne bredere og dækkene tykkere, hvis der er behov for det.«

Læs også: Kunstbro svinger på luft

Broen skulle desuden være oplukkelig, så skibene kan komme ud af Christianhavns Kanal. Og det var heller ikke let .

Herunder kan du se projektleder Lars Tørrild Thorbek fortælle, hvordan Rambøll løste opgaven ved at lade tankerne flyde.

Remote video URL

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger