Fluorstoffer følger umiddelbart kolesterol: Derfor PFAS i æggeblommen - ikke i hviden


Fundet af meget høje PFAS-forekomster i æggeblommer fra økologiske besætninger landet over har fået både styrelse, minister, forbrugere og ægproducenter til at reagere.
En undersøgelse udgivet i denne uge af DTU Fødevareinstituttet viser, hvordan økologiske æggeblommer indeholder PFAS i koncentrationer på mellem 2,2 og 3,7 ng/l.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Jf. den tidligere nyhed er enheden ng/g (se tabellen) https://ing.dk/artikel/blommer-oekologiske-aeg-landets-hoensefarme-fulde-pfas-265288
Ja, man skal spise mange tusinde æg om ugen, før de alene fører til en overskridelse af grænseværdien.
Jeg er meget forvirret. Jeres to beregninger viser jeg skal spise flere tusinde æg om ugen før PFAS er problematisk?!
Jeg er nok lidt lettere end Jacob, men kom til 3.670 blommer ugentligt - med afrundet 4 ng/l. Når man spiser æg og rejer sammen, bliver indtaget nok højere totalt set, men regn lidt mere på tallene inden næste offentliggørelse, tak.
Uanset at evighedskemikalier naturligvis er problematiske, er det jo reelt overskriften på den oprindelige artikel, som lige her er det egentlige problem?
"mens de undersøgte æggeblommer altså indeholdt alarmerende højt indhold af særligt PFOS" - alarmerende at man kommer over grænseværdien ved at spise 100 liter (ca. 4000 æggeblommer) pr. uge?