Fluorstoffer – De giftige guldæg
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fluorstoffer – De giftige guldæg

PLUS.
Illustration: Ingeniøren

Hemmeligholdte undersøgelser, megaudslip og en voksende liste over sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser rejser ifølge eksperter spørgsmålet: Hvorfor er unedbrydelige fluorstoffer stadig tilladt?

Hver eneste dansker, ung som gammel, har flere af stofferne i blodet. De er kommet ind i vores krop gennem den luft, vi indånder, gennem det ellers rene vand, vi drikker, og den mad, vi spiser. Især i store, fede fisk, der er kendt for at samle miljøgifte op gennem fødekæden – men vores grøntsager kan

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

også optage stofferne fra jorden og vandet. De kunstige, perfluorerede stoffer med fællesbetegnelsen PFAS er på Teflon-panden, fisken blev stegt på, og i den indpakning, den blev købt i. De er i den kosmetik, der forhåbentlig får de andre på cykelstien til at vende hovedet efter én, og som man nøje har påført omkring øjnene, hvor huden er ekstra tynd. De er i regntøjet, der holder os tørr...