Fluorstoffer – De giftige guldæg
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fluorstoffer – De giftige guldæg

PLUS.
Illustration: Ingeniøren

Hemmeligholdte undersøgelser, megaudslip og en voksende liste over sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser rejser ifølge eksperter spørgsmålet: Hvorfor er unedbrydelige fluorstoffer stadig tilladt?

Hver eneste dansker, ung som gammel, har flere af stofferne i blodet. De er kommet ind i vores krop gennem den luft, vi indånder, gennem det ellers rene vand, vi drikker, og den mad, vi spiser. Især i store, fede fisk, der er kendt for at samle miljøgifte op gennem fødekæden – men vores grøntsager kan

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

også optage stofferne fra jorden og vandet. De kunstige, perfluorerede stoffer med fællesbetegnelsen PFAS er på Teflon-panden, fisken blev stegt på, og i den indpakning, den blev købt i. De er i den kosmetik, der forhåbentlig får de andre på cykelstien til at vende hovedet efter én, og som man nøje har påført omkring øjnene, hvor huden er ekstra tynd. De er i regntøjet, der holder os tørr...