Fluer kan smugle MRSA fra stald til bolig


Fluer kan potentielt bringe den antibiotikaresistente MRSA-bakterie ud til private boliger i en afstand af op til tre kilometer fra en MRSA-smittet svinebesætning. Sådan lyder advarslen fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Seruminstitut i den årlige statusopgørelse over smitsomme sygdomme fra dyr til mennesker i Danmark.
I den nyligt udgivne zoonoserapport for 2020 nævnes risikoen for MRSA-smitte via fluer fra svin på linje med risikoen for coronasmitte fra mink.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Muligvis kan fluer bære MSRA-smitte fra stald til køkken.
MEN: Det problem er snart løst ; det er tæt på at lykkes med at sprøjte alle insekter ihjel.
Aldrig i mit liv har jeg set så få insekter som de sidste år. Når jeg tidligere kørte en tur i bilen, måtte jeg ofte aktivere viskerne og rudevaskeren for at slippe af med filmen af døde insekter. I dag er der stort set ingen.
Dette problem har landbrugets giftsprøjteri løst ...
At svalerne, flagermusene og alle de andre dyr som lever af insekter stille og roligt sulter ihjel rager så åbenbart landbrugerne (og de sprøjtegale parcelhusejere) en høstblomst.
Når det en dag går op for landbrugerne og de giftsprøjtende haveejere, at der ikke er flere insekter til at bestøve deres afgrøder og blomster, kommer der helt sikkert et krav om, at samfundet skal erstatte tabene ; "Vores giftsprøjteri var jo lovligt, så derfor må samfundet kompensere os - vi er helt uskyldige".
".. f.eks. er det ganske usandsynligt at blive smittet af svinekød, selvom kødet bliver forurenet med MRSA fra slagteriet."
Rapporten fra fødevareministeriet https://mfvm.dk/fileadmin/user_upload/MFVM/MRSA_rapport.pdf oplyser, at der er MRSA i 88 % af konventionelle slagtesvin og i - eller på - 40 % af svinekødet. (Og i 40 % af raske mink, aflivet ved pelsning ; disse var blevet fodret med svineaffald. Man kan også se, at der har været flere MRSA ramte mennesker i nordjylland).
Men rapporten mener, at mht. kødet er det jo ikke er anderledes end mht. andre bakterier, man bare skal have en god køkkenhygiejne...hmm?
(I øvrigt væsentlig mindre MRSA andel i økologiske/frilands svinebesætninger: 6%)
Vi skal reducere vores kødforbrug kraftigt, hvis vi ønsker at tage klimakrisen alvorligt. Lad os med det samme starte med at få gjort produktionen mere bæredygtig.
Fra artikkel: I den nyligt udgivne zoonoserapport for 2020 nævnes risikoen for MRSA-smitte via fluer fra svin på linje med risikoen for coronasmitte fra mink.
Ja der blev åbnet en økonomisk ladeport ved at give minkavlere 20 mia kr. Det er i den grad tåbeligt at fælleskassen skal betale for særdeles uhensigtsmæssige produktionsformer i landbruget .
Landbrugets "hjælpestoffer" på mark og i produktionen er måske langt mere ude af kontrold end vi aner .
Hvor er princippet om at det er forureneren der betaler ?
Må vi be om politikkere der har even og modet til at stå op mod dansk landbrugs lobbyister !!