FLSmidth sælger Cembrit for 1,1 milliard

FLSmidth har solgt alle sine aktier i Cembrit, som producerer og distribuerer fibercement, for 1,1 milliard kroner. Det skriver FLSmidth i en fondsbørsmeddelelse.

Cembrit har været en del af FLSmidth siden 1927, og med salget slutter koncernen sit frasalg af virksomheder, som producerer byggematerialer. En proces, som begyndte for ti år siden, da Aalborg Portland og Unicon blev solgt fra.

FLSmidth har fra august 2012 og et år frem forsøgt at sælge Cembrit, men da det ikke var muligt at finde den rette køber, blev det midlertidigt droppet. Planen var at udskyde beslutningen tre til fire år.

For nylig kom Solix Group så med et 'attraktivt og uopfordret' købstilbud, som mandag blev skrevet under.

»Det er min faste overbevisning, at vi på alle måder har nået en tilfredsstillende aftale ved frasalget af Cembrit til en ny ejer, som vil udvikle og udvide forretningen til fordel for både medarbejdere og kunder,« skriver Bjarne Moltke Hansen, koncerndirektør for FLSmidth, i fondsbørsmeddelelsen.

Handlen forventes at være komplet gennemført i løbet af første kvartal.

Solix Group vil udvikle Cembrit til den ledende distributør og producent af fibercement i Europa, mens FLSmidth nu vil koncentrere sig om sin kerneforretning.

Kilde FLSmidth
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tillykke til Cembrit som nu omsider får en ejer der har kompetencen og evnen til at innovere og ikke hæmme virkelysten i den traditionelle gammeldags tunge ingeniørtræge FLSmidt organisation.

"..FLSmidth nu vil koncentrere sig om sin kerneforretning" ... Jo...! Det har de prøvet på i lang tid men kompetencen drages ikke ligefrem til virksomheden som er præget af 60'er-70'er mentalitet og kammerateri på de indre linier. Cement forretningen er præget af dårlig kvalitet og dårligt ry hos de professionelle kunder foruden en selvopfattelse af at være bedste produkt til en betydelig mérpris. Man kan kun forsøge at sælge til mindre og uerfarne kunder. Mine forretningen lider af samme symptom men i mindre grad omend innovation halter.

Det gamle danske klenodie er ved at blive et mere udtalt et af slagsen. Gammel. Og klenodie. En del langsomhed, bureaukrati og fejlslagne projekter viser at man står stille organisatorisk og udviklingsmæssigt.

Cembrit får nye ejere og det er de nok rigtig glade for.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten