Flere vil bo i træhuse
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flere vil bo i træhuse

Interessen for at bo i træhuse er stigende blandt danskerne, viser en ny undersøgelse fra Træbranchens oplysningsråd. Tallene for de seneste tre år viser en udvikling, hvor 400 årlige nyopførte træhuse i 1998 blev til 500 og 475 i henholdsvis 1999 og 2000.

Sætter man tallene i forhold til By- og Boligministeriets seneste skøn over påbegyndte enfamiliehuse i 2000, som er på 6.500 huse, viser de, at træhusene har fået en markedsandel på cirka 8 procent.

»Stigningen er interessant især i betragtning af, at antallet af nyopførte enfamiliehuse er dalet gennem de sidste tre år fra 7341 i 1988 til 6500 i 2000 svarende til cirka 11 procent, og fordi der ikke tidligere har være en tradition for træhuse i Danmark. Det vil sige, at træhusene forholdsmæssigt erobrer markedsandele, selv om de nu tilsyneladende også mærker den generelle nedgang i markedet«, skriver nyhedsbrevet fra Træbranchens Oplysningsråd.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først