Flere vil bo i træhuse
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flere vil bo i træhuse

Interessen for at bo i træhuse er stigende blandt danskerne, viser en ny undersøgelse fra Træbranchens oplysningsråd. Tallene for de seneste tre år viser en udvikling, hvor 400 årlige nyopførte træhuse i 1998 blev til 500 og 475 i henholdsvis 1999 og 2000.

Sætter man tallene i forhold til By- og Boligministeriets seneste skøn over påbegyndte enfamiliehuse i 2000, som er på 6.500 huse, viser de, at træhusene har fået en markedsandel på cirka 8 procent.

»Stigningen er interessant især i betragtning af, at antallet af nyopførte enfamiliehuse er dalet gennem de sidste tre år fra 7341 i 1988 til 6500 i 2000 svarende til cirka 11 procent, og fordi der ikke tidligere har være en tradition for træhuse i Danmark. Det vil sige, at træhusene forholdsmæssigt erobrer markedsandele, selv om de nu tilsyneladende også mærker den generelle nedgang i markedet«, skriver nyhedsbrevet fra Træbranchens Oplysningsråd.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først