Flere transportløsninger samles i MinRejseplan

Illustration: Gobike

Næste gang du skal planlægge en rejse i MinRejseplan, er der mulighed for at tage rejsen med delecykel og dele-elbil. Det offentliggør Rejseplanen i dag i en pressemeddelelse.

Appen er tænkt som et samlingssted for transportmuligheder, den krydstjekker med kortdata og lokationstjeneste, så man kan planlægge sin rejse fra A til B. I applikationen kan man også vælge, hvilket transportmiddel man vil foretage rejsen med samt få et estimat over rejsetiden. MinRejseplan virker stort set som Rejseplanen, men har flere funktioner og transportmidler tilknyttet.

Flere elbiler

Hidtil har MinRejseplan kunnet beregne rejser med tog, metro, busser og havnefærger. Det har også været muligt at planlægge rejser med elbiler fra DriveNow. Den nye version udvider mulighederne for at bruge en elbil. GreenMobility er nu også er den del af samarbejdet, og man vil kunne planlægge sin rejse med en af deres 400 elbiler i København.

»Vi ser meget frem til at mærke musklerne i ’MinRejseplan’ og de mange daglige kunder. Samtidig er vi sikre på, at vores elektriske delebiler vil være en aha-oplevelse for dem, der endnu ikke kender os,« siger Torben Andersen, adm. direktør i GreenMobility i en pressemeddelelse.

Når man finder en rejse i Min Rejseplan, vil elbilerne figurere i applikationen, der fodres med oplysninger om, hvor tilgængelige elbiler befinder sig. Når man vælger at bruge en GreenMobility bil, vil man blive sendt videre til GreenMobility appen, og derfra klare bestilling.

»MinRejseplan trækker data ind fra andre apps, og laver en flet-integration, så man helt glidningsløst kan anvende løsningen. Man skal downloade en app fra GreenMobility, men MinRejseplan kan være det samlede udgangspunkt for rejsen,« siger Christina Hvid, adm. direktør i Rejseplanen A/S.

Flere delecykler

MinRejseplan har givet mulighed for at planlægge rejser med Københavns bycykler siden september 2018. Nu er også delecykler fra det danske firma Donkey Republic tilgængelige i appen. Dem er der næsten 500 af i Aarhus og 50 af i Aalborg.

»Ud fra vores analyser kan vi se, at pendlere holder af at kombinere forskellige transportformer. Mange københavnere gør det allerede, og vi ønsker også at gøre det endnu lettere for aarhusianere og aalborgensere,« fortæller Erdem Ovacik, CEO i Donkey Republic i pressemeddelelsen.

Ifølge Donkey Republic er der i 2018 cyklet over 1,3 millioner kilometer på Donkey cykler i Danmark. I udlandet er firmaet endnu større. Der er over 8.000 Donkey-cykler spredt ud over 12 europæiske lande, og de har været lejet af over 300.000 brugere.

Fremtiden for Rejseplanen

MinRejseplan er hentet godt 40.000 gange og er dermed langt mindre brugt end Rejseplanens app. Den er hentet mere end 3,7 millioner gange og dag hver har over 1,2 millioner daglige rejseopslag. Men MinRejseplan er en indikation af, hvordan Rejseplanen vil virke fremadrettet.

»Lige nu er MinRejseplan kun markedsført i Nordjylland, så der er ikke så mange brugere som på Rejseplanen. Men det her er en forsmag på fremtidens rejseplan, for i 2019 planlægger vi at trække funktionerne ind i Rejseplanen,« siger Christina Hvid

Hun uddyber, at man fremover har planer om at trække endnu flere transportløsninger ind i applikationen. Appen kan downloades og er allerede opdateret med de nye muligheder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

MinRejseplan har fungeret fint - også i Midtjylland og Sydjylland det seneste halve år. Ikke så mange storbyprodukter men GoMore lagt på Rejseplanen....

  • 1
  • 1

Den er bare ikke noget værd når der sker noget uforudseet. Da der stod en lastbil i vejen i en rundkørsel i Sorø kunne vi stå og vente over en halv time på bussen, uden den skrev noget!

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten