Flere trafikdrab på svenske veje
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flere trafikdrab på svenske veje

I 2001 var målet at nå ned omkring 520 døde, men fra oktober 2000 til september er der dræbt 615 mennesker. Landet er dermed meget langt fra at realisere sin 0-vision: Drømmen om, at ingen dræbes i trafikken.

Danmark har et lignende slagord:
"Hver ulykke er én for meget".
Men meget tyder på, at disse nationale visioner, der underbygges med delmål, i bedste fald er værdiløse, i værste fald koster liv.

»De mål Sverige og Danmark har sat sig om færre trafikdrab er urealistiske. Målene kan kun nås, hvis der indføres hastighedsgrænser på 80, 70 og 30 km/h på henholdsvis motorveje, landeveje og veje i byerne. For bedre er bilerne ikke.« Sådan har forskningsleder Göran Nilsson, VTI, Väg- och transportforskningsinstitutet i Sverige, tidligere sagt til Ingeniøren.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten