Flere melamin-skandaler trods kinesisk storindsats

150.000 lokale, kinesiske embedsmænd er blevet fyret, og myndighederne stortester nu mælk for at vinde forbrugernes lyst til at købe mælk tilbage. Men koreanske fødevaremyndigheder har netop fjernet flere kinesiske produkter, der indeholder melamin.

Den kinesiske fødevarekontrol har ellers testet 609 sendinger mælk fra 27 byer, 129 sendinger babymælkepulver og 212 sendinger af andre slags mælkepulvere - alle uden at finde melamin.

Ifølge The Telegraph håber den kinesiske regering, at gentagne tests vil fremme lysten hos kineserne til at købe indenrigsmærker igen. Den har ellers været meget lav, siden Sanlu Group Co. for tre uger siden indrømmede, at deres mælkeleverancer var forurenede med melamin.

Flere bønder har siden været tvunget til at hælde usolgt mælk ud i kloakken, og regeringen har måttet træde til med et statstilskud på 200 yuan per ko - det svarer til 150 kroner - til hver bonde fra Hebei provinsen, hvor Sanlu er placeret.

10 nye produkter fjernet

Men i Korea har fødevarekontrollen måtte fjerne 10 nye kinesiske produkter, som indeholder melamin.

»Mængderne er melamin, der er fundet i produkterne, udgør ikke direkte en sundhedsrisiko. Men vi gør, hvad der er nødvendigt for at sikre fødevaresikkerheden,« lyder det i en udtalelse fra Koreas fødevarekontrol til Reuters.

De 10 kinesisk producerede produkter inkluderer blandt andet M&M's, Snickers, Mars, Kit Kar og Ritz Sandwich ostekiks.