Flere kvinder tager lederkasketten på

Siden første januar 2006 er der kommet 483 flere kvindelige medlemmer til Ledernes Hovedorganisation. Det svarer til en stigning på 2,9 procent. Således ligger det samlede antal kvindelige medlemmer pr. 1. januar 2007 på 17.069.

Rådgivningschef i Lederne, Vibeke Skytte, kalder det en positiv udvikling og peger på, at danske kvinder er ved at blive mere målrettede i deres karrierevalg.

»Flere og flere kvinder kommer ind på de højere og længerevarende uddannelser, og stadig flere af dem ønsker simpelthen en lederkarriere,«
forklarer hun.

Vibeke Skytte mener også, at noget af forklaringen skal findes i den mangelsituation, der er opstået omkring ledere.

»Kvinderne er i højere grad begyndt at identificere sig med problemet og ser det som deres chance for en plads på en ledertaburet. Derfor slår de til, når lederstillingerne byder sig,« siger hun.

Samtidig har arbejdspladserne fået øjnene op for, at kvinder er lige så gode ledere som mændene. Faktisk kan kvindelige ledere på flere områder være med til at styrke og sikre de pågældende virksomheders konkurrenceevne i kraft af, at kvinder er gode til at holde på medarbejderne.

»Det er de bløde facetter, der er vigtige, når det kommer til at motivere og fastholde medarbejdere. Det er meget vigtigt, når virksomhederne må konkurrere på de dygtige medarbejdere,« mener Vibeke Skytte.

Men der er stadig langt til, at danske kvinder kan tage førertrøjen på, når det handler om at besidde lederstillinger. Første januar 2007 var antallet af mandlige medlemmer 66.201, og selvom der har været tale om et lille fald i forhold til forrige år på 0,8 procent, er mere end hver fjerde medlem stadig mand.