Flere danskere bliver forgiftet af e-cigaretter

Giftlinjen i Danmark får ofte opkald fra børnefamilier, der er bekymrede, fordi deres børn er kommet i kontakt med livsfarlig rygevæske. Rygevæsken bliver brugt i e-cigaretter som erstatning for traditionel tobak.

»I øjeblikket har vi stort set en henvendelse hver anden eller tredje dag med børn eller voksne, der har fået væsken i munden, fordi der er en defekt på e-cigaretten, eller fordi de anvender den forkert. I nogle tilfælde får folk også væsken på huden eller direkte i øjnene«, siger afdelingslæge John Bang fra Giftlinjen.

Rygevæsken indeholder nikotin og er derfor potentielt livsfarlig at indtage selv i små mængder. Der er dog endnu ikke rapporteret dødsfald i Danmark, men der er flere eksempler på akutte indlæggelser og behandlinger.

»Folk er ikke opmærksomme på, at det de har at gøre med en potentielt livsfarlig gift. Det kan vi se på den måde, at børn overhovedet kan få fat i rygevæsken. Du ville jo ikke lægge en insektgift frit fremme på sofabordet. Hvis børn kommer i kontakt med væsken, kan man forudsige, at de enten vil blive meget syge eller i værste fald dø,« siger afdelingslæge John Bang.

Omkring 150.000 danskere benytter e-cigaretter.

Dokumentation

Politikens artikel

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvis det er væsken i e- cigarettorne som er farlig hvorfor er inhalator så ikke farlig er det ikke også en nikotin væske der er i dem?

 • 2
 • 3

over det produkt der reklameres for, hvor man sprøjter det ind i munden. Der skal vel være nikotin i for at det virker. Jeg har selv dampet e-cigaret i 7 mdr nu, og man skal da lige lære at bruge den ordentligt. Ellers fuld tilfredshed og en gigantisk økonomisk gevinst i forhold til gammeldags cigaretter. Staten blir nok nød til at ophæve deres forbud mod e.cig væske med nikotin. Ellers ender det med et gigantisk hul i budgettet som stammer fra cigaret afgifter, når alle går over til e-cig´s

 • 0
 • 1

Når en narkoman ikke får sit stof, så bliver de syge og irritable, så selvfølgelig er der seriøs gift i E cigaretter også. Det er kun injektions metoden som er lidt forskellig.

 • 2
 • 3

Der er solgt nikotin produkter de sidste 100 år uden gift tilladelser.

 • 1
 • 0

Selvfølgelig skal man ikke sidde og drikke nikotinvæsken og selvfølgelig skal man holde E-cigaretten væk fra børn og barnlige sjæle... Man lader vel heller ikke smøger og lighter ligge i sofaen... Skaderne ved E-cigaretter er mindre end ved de gamle cigaretter, så lidt oplysning om hvordan man skal gebærde sig burde være nok...

Send en god oplysningskampagne om hvorfor folk skal passe på og at det ikke er legetøj for børn... Og tillad så salg af nikotinvæske i Danmark, så flere skifter og os der ikke ryger bliver fritaget for passiv rygning...

 • 3
 • 0

Nogen af de væsker smager af chokolade og andre søde sager. det ville nok være fornuftigt med nogen oplysnings kampagner. kan da godt forestille mig nogen børn være interesseret i at drikke noget der dufter af chokolade.

I øvrigt hvad med nikotin tyggegummi ?. Det indeholder vel nikotin. Jeg fik ondt i maven og blitzer på tungen af at bruge nikotin tyggegummi.

 • 1
 • 1

serioest .....der staar jo udtrykkeligt at det skal holdes vaek fra dyr og boern samme med medicin og samme med nicorette produkter, ahh ja glemte liiige at de danske laeger får penge for at sige at e cigaretten er farlig, medicin industrien taber penge paa at vi bruger disse smaa vidundere....jeg startede at dampe for et aar siden , siden da har jeg ikk laengere nogle hoste , jeg kan bevæge mig uden at miste luften, maden smager pludselig af meget mere og hvor jeg var tilbage paa astmamedicin så har jeg nu ikk laengere brug for den og jeg damper 1.5 ml 0.9 mg nicotin vaeske om dagen....de er ski lidt klogere her i england her har de endda ansoegt om at få nogle gratis til sygehusene som de kan tilbyde deres patienter naar de er nyopereret eller ikk maa forlade sengen... en undersøgelse af 2800 "lungesyge" personer blev testet i en mindre undersøgelse , 90% stoppede helt med at ryge og brugte kun e cigaretten, ud af de 90% havde 55% asthma i mere eller mindre seriøs grad , efter 2 mdr havde alle halveret deres medicin og efter 4 mdr have 20 % helt stopped deres medicin, 35% havde rygerlunger og pa dem var der vaerken forbedring eller forvaering, betydende dem som røg cigaretter forblev at faa det mere og mere daarligt men de som begynde at dampe der progressede sygdommen ikk mere end den gjorde ved de personer der havde stopped med at ryge (og som ej heller dampede) hvad vi kigger paa her er at de mister penge hvis vi alle stopper med at ryge, og de mister store penge paa produkter som nicorette og og rygestop pillen....og kræftens bekaendelse ja de finder sku noget i alt .. DET ER FARLIGT AT LEVE FOR DET KAN MAN Dø AF lol !!!!! http://www.180grader.dk/Erhverv-og-finans/...

 • 3
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten