Flemming Hansen kortlægger behovet for intelligent trafikstyring

6. november 2006 kl. 10:00
Transportministeren sætter undersøgelse om intelligente trafiksystemer i gang for at forbedre sikkerheden, men han burde ifølge fagfolk gå langt videre.
Artiklen er ældre end 30 dage

Sammen med sine europæiske kolleger, embedsmænd og trafiksikkerhedseksperter fra EU-landene, USA, Rusland og Indien deltog transportminister Flemming Hansen (K) i weekenden i trafiksikkerhedskonferencen "Innovative Approaches to Road Safety" i Verona. Under konferencen fortalte ministeren, at han vil kortlægge mulighederne for at indføre intelligente trafiksystemer (ITS) herhjemme.

Danmark har længe haltet bagefter ITS-udviklingen i store dele af verden. Det har undret eksperter, fordi det ITS kan give 10-15 procent mindre kødannelse, forkorte pendleres rejsetid og reducere brændstofforbruget. Ligesom det længe har været EU-kommissionens mål halvere antallet af trafikdrab med ITS.

Netop sikkerhedsaspektet har transportministeren for øje med sin kortlægning.

»Fornyelse og udvikling af ny teknologi er utroligt vigtigt for den fortsatte forbedring af trafiksikkerheden. En udvikling som har været meget positiv i de sidst par år, og som det er mit mål fremover skal blive endnu bedre,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svend Tøfting, der er formand for ITS Danmark, siger:

»Det er glædeligt, at ministeren begynder at fokusere på de muligheder, der ligger i den ny teknologi. Men han bør gå videre og sætte pilotprojekter i gang, der kan illustrere, hvordan det kunne bruges. Det vil kunne gøres for 4-5 mio. kr.«

Svend Tøfting savner helt penge på bordet, før han jubler:

»ITS-Intentionerne, også i regeringens forskningsstrategi, er fine. Vi har mange projekter, vi kan sætte i gang. Men jeg har ikke set en øre endnu,« siger Svend Tøfting, der håber, at finanslovsforhandlingerne vil udmønte en viljen til bevillinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har også bidt mærke i, at Flemming Hansens intentioner ikke er forsynet med nogen datoer. Derfor foreslår han, at ministeren fastslår, hvilke ITS-projekter han konkret vil lancere, på den næste europæiske ITS-konference, som foregår i Danmark 18.-20. juni næste år'

Konferencen i Verona blev arrangeret af det italienske transportministerium, EU-kommissionen og det finske EU-formandskab.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger