Flemming Hansen klar til at bygge ny jernbane til Ringsted
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Flemming Hansen klar til at bygge ny jernbane til Ringsted

Transportminister Flemming Hansen (K) er indstillet på at stoppe undersøgelsen af et femte jernbanespor på strækningen mellem Høje Tåstrup og Hvidovre, som i dag er den snævreste flaskehals på hele det danske jernbanenet.

Folketinget har ellers vedtaget en lov om VVM-undersøgelser af både et femte spor til Høje Tåstrup og en helt ny dobbeltsporet jernbaneforbindelse til Ringsted via Køge.

Efter det lykkedes at få tyskerne med på en Femern-bro, synes Flemming Hansen imidlertid ikke, at der er grund til at bruge flere penge på at undersøge, hvordan der kan presses et ekstra spor ind ved siden af de to eksisterende fjerntogsspor og de to s-togs-spor på Københavns vestegn.

Der er ingen grund til at undersøge, om der kan bygges et ekstra jernbanespor til Høje Tåstrup, mener Flemming Hansen. [foto: Tariq Mikkel Khan/Polfot Illustration: KHAN TARIQ MIKKEL

]

Flemming Hansen vil dog ikke selv stoppe VVM-undersøgelsen, fordi de er en del af et politisk forlig.

»Det kunne være, at Folketingets partier kom og sagde, at vi skulle kigge på det igen,« siger han.

Derfor vil VVM-undersøgelsen af de 5. spor først blive stoppet, hvis der er enighed om blandt forligspartierne.

Under alle omstændigheder skal jernbanen til den kommende Femern-bro udbygges til to spor, ligesom den skal elektrificeres.

De to alternativer til at sende togene hurtigere ud fra København mod resten af Danmark blev begge undersøgt grundigt i 1990'erne, uden at det fik politikerne til at rykke ud med pengene til nogen af dem.

Denne gang er der sat 270 millioner kroner af til VVM-høringerne. Foreløbig har Cowi vundet en kontrakt til 22 millioner kroner på at rådgive staten i forbindelse med høringerne.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten