Fleksibel kølesystemcontroller indstillet til Produktprisen

Hidtil har styringsenheder til avancerede køle- og fryseskabe været indbygget i selve køle-frysesystemet, men nu har danske Arctiko fået den smarte idé at adskille de to enheder, så det eksempelvis er muligt at opdatere styringsenheden uden at skulle skifte køle-fryseenhed.

Nu er kontrolleren til deres køle-frysesystem indstillet til Produktprisen i kategorien Innovationsprisen.

Esbjerg-firmaet peger selv på, at de med deres fleksible controller er med til at reducere mængden af elektronikskrot, da enheden kan genanvendes, selvom køle-fryseskabet skiftes.

Arctiko har lanceret G214 der er i stand til at nedfryse til minus 90 grader i løbet af tre timer. Illustration: Arctiko

'Kommer der en ny funktion i controlleren, som kunden gerne vil have, behøver kunden ikke at skifte hele controlleren. Ved hjælp af en mail fra Arctiko kan kunden flytte data fra mailen over på et USB-stik og placere den i controlleren, og inden for 15 minutter har kunden de sidste nye funktioner i deres controller,' skriver selskabet i deres indstilling.

USB-stikket gør det også muligt for brugeren at hente log-oplysninger fra køle-fryseenheden, så det er muligt at dokumentere de forhold, emnerne har været opbevaret under.

Brugeren bestemmer selv, hvor hyppigt data skal logges.

'Ved brug af en USB kan kunden overføre data til computer, hvor de kan se oplysninger som temperatur, hvor længe har døren været åben på enheden, alarmer, temperatur på fordamper, kompresser, o.s.v.,' skriver Arctiko i deres indstilling.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Arctikos indstilling af G214