Flash bliver stablet for at tidoble kapaciteten

28. august 2007 kl. 12:06
Toshiba har udviklet en teknologi til at stable Flash-ram i ti lag. Men standarden skal ændres, inden helt store RAM-kort kan sendes på markedet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Toshiba, en af verdens største elektronikproducenter, arbejder på at stable halvledere oven på hinanden i op til ti lag. Lykkes det, vil det betyde, at en flashchip, der har samme areal, vil have en tidobbelt kapacitet.

Konceptet lyder simpelt, men i virkeligheden er der en række problemer, der skal overkommes.

For det første har halvledere en ujævn overflade, hvilket blot bliver værre, når flere lag skal stables oven på hinanden.

Dette problem er allerede løst af Matrix Semiconductor, som den amerikanske RAM-producent Sandisk købte sidste år. Matrix fremstiller et flash-lignende produkt, som dog kun kan anvendes én gang, da det ikke er muligt at rette eller slette informationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For det andet skal der udvikles avancerede styreenheder, der skal sørge for, at adgangen til de enkelte lag sker optimalt, så hastigheden samtidig kan forøges.

De øgede kapaciteter giver ikke kun fordele, men også ulemper. Toshiba har netop annonceret et 32 GB SD-kort og det er den største kapacitet, som standarden understøtter.

»Vi arbejder på en ny standard og skal mødes om et par måneder. Vi forventer at kunne annoncere en ny standard med højere kapacitet i begyndelsen af 2008,« siger James Taylor, der er marketingchef for HP's Personal Systems Group og firmaets repræsentant i SD Card Association, til ing.dk.

»Det er ikke kun kapaciteten, der er en udfordring, men også overførselshastighederne, da vi på et SD-kort har så stor kapacitet, at vi kan lagre en komplet HD-film,« pointerer han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger