Flammekastende drone udsletter hvepseboer i Kina

Illustration: Blue Sky Rescue

I det sydvestlige Kina nær byen Chongqing har man nu taget et nyt våben til at bekæmpe hvepsene, der hærger området, i brug: en drone omdannet til en flyvende flammekaster. Det skriver Associated Press News.

De hvepseplagede landsbyboer har sammen med organisationen Blue Sky Rescue indsamlet 85.000 kinesiske yuan, svarende til knap 80.000 danske kroner, til at købe en drone og udstyre den med en benzintank og en dyse.

I en video udgivet af South China Morning Post ses det, hvordan hexakopteren svæver over et hvepsebo på størrelse med en kuffert højt oppe i et tyndt træ, før droneføreren trykker på knappen, så dronen udspyr en stråle af ild mod hvepseboet.

»Nu behøver vi ikke bekymre os om at blive stukket af en hveps,« lyder det fra en af de lokale beboere.

Indtil videre har den flammekastende drone været brugt til at fjerne 11 hvepseboer, og der er 100 mere i området, som afventer dronens flammer.

Illustration: Blue Sky Rescue
Emner : Droner
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg gad nok mest vide, om der, inden man byggede den flyvende flammekaster, blev foretaget en undersøgelse af, hvorfor hvepsene findes i så store mængder tæt på landsbyen og om de måske også har en gavnlig virkning. Som en mulig årsag til, at de er der kunne nvænes, at deres normale habitat måske er invaderet af mennesker. Og så er hvepse jo rovdyr - så de spiser andre insekter, som potentielt er skadelig for fx afgrøder, eller nogle fugle, som spiser hvepse, som så også spiser andre skadelige insekter - men pludselig ikke har føde mere. På den måde kunne udryddelse af dem have en uønsket sideeffekt, ligesom den gang, hvor Mao (vist nok) opfordrede kineserne til at slå fugle ihjel, som spiste korn på marken.... der røg også de fugle, som spiste skadelige insekter. Bare for at sige, at det er vigtigt at have et systemperspektiv på sådan en sag. Og så kan det selvfølgelig godt være, at det drejer sig om invasive hvepse.....som måske også oprindelig er opstået, da man iikke så systemet, men bare enkeltelementer :-)

  • 22
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten