Fire overraskende råd til at øge dine jobchancer

Illustration: imtmphoto/Bigstock

Passionen skal stråle ud af din ansøgning. Profilbilledet på LinkedIn være skarpt. Dit cv kort og præcist. Det er elementer, som alle jobsøgere bør have styr på.

Men der er flere småtricks, som kan tages i brug for at forøge chancerne for at skrive under på en jobkontrakt.

Jobfinder har fire bud på ting, du kan gøre for få jobbet i hus.

Få mødet i kalender præcis tirsdag kl. 10.30

Når du skal finde et tidspunkt, hvor du kan komme til jobsamtale, er det faktisk ikke ligegyldigt hvornår, hvis du vil have bedst mulige chancer.

Du har ikke lyst til at være den første i nogens morgenkalender. Arbejdsgiver kan fortsat have hovedet fyldt med familiens diskussion om morgenbordet eller bare stadig være træt.

Det samme gælder sidst på dagen, hvor ansatte ofte ender med at fokusere på aftenens planer.

Design- og udviklingsingeniører er mest efterspurgt lige nu. Se dine muligheder.

Derudover skal du undgå jobinterview lige før frokost, mens den ansættende chefs mave knurrer på mad. Og ligeledes efter frokost, hvor døsigheden sænker sig ned over øjenlågene.

Ifølge den amerikanske rekrutteringside Glassdoor er det perfekte tidspunkt tirsdag kl. 10.30.

Generelt bør du gå efter at få en møde i løbet af formiddagen, mens folk fortsat er friske.

Hav tre historier klar

Dit indtryk afhænger blandt andet af de historier, du fortæller under jobsamtalen. Gode fortællinger får arbejdsgiver til at huske dig og dine præstationer.

Et godt råd er derfor at finde tre anekdoter, som du kan hive ud af dit CV. Tænk for eksempel på en udfordring, du har stået over for i tidligere job.

Flere store virksomheder jagter it-professionelle. Find et job for dig.

Historien om problemet, hvad du gjorde for at løse det og resultatet af din handling, vil din mulige chef sætte pris på. På den måde får du fremhævet nogle af dine styrker samt efterladt din mulige chef med en fortælling, han vil huske.

Du kan også tilpasse det til at svare på klassiske spørgsmål under samtalen. Som hvis du skal fortælle om en positiv oplevelse, du har haft på et projekthold, eller et tidspunkt, hvor du har været presset i en arbejdssituation.

Fej foran din Facebookprofil

Interne jokes med venner på sociale medier kan pludselig ende med at være mindre sjove, hvis de koster dig en jobmulighed. Det samme kan heftige diskussioner i sociale fora, hvor ekstreme holdninger eller dårlig opførsel bliver afsløret.

Nye faglige udfordringer på Jobfinder. Se dine muligheder.

Mange arbejdsgivere tjekker forståeligt nok deres ansøgeres digitale profiler, før de tør skrive under med nogen. Netop derfor betaler det sig at holde en pæn facade på Facebook, hvis du kan findes under dit rigtige navn.

Det kan imidlertid være svært at sortere alt skraldet fra flere års socialmediebrug fra alle de bevaringsværdige øjeblikke. Heldigvis er der hjælp at hente. Et amerikansk firma, Social Swepster, tilbyder en tjeneste, som vender hver en kommentar, hvert et billede og hver eneste opdatering på en persons Facebook.

Alt materiale, som kunne afføde en afvisning, vil blive detekteret, så du får en fair chance for at have en præsentabel Facebook-profil.

Lad Google advarer dig

Et vigtigt tip til jobsøgningen er at læse op på virksomheden, du jagter job hos. At kende til de nyeste projekter og mest spændende satsninger kan være nyttig viden, der kan imponere din mulige chef.

Dog kan det være svært at holde sig fuldstændig opdateret på firmaer, som spreder sig over hele verden.

Derfor kan Google måske hjælpe dig. Værktøjet ’Google News Alerts’ kan give dig direkte besked, når et bestemt begreb eller navn benyttes på nettet.

Derved kan du lynhurtigt blive orienteret om nye initiativer, som du kan dupere din kommende arbejdsgiver med.

Artiklen er inspireret af det amerikanske karrieremagasin Forbes.