Fire grunde til at begå fejl

Illustration: Morganka/Bigstock

Mange frygter at træde ved siden af. De er bange for at skuffe chefen, eller gøre kollegerne vrede over fejltagelser på arbejdspladsen. Men tit er bekymringen faktisk værre end realiteten.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Nogle gange er fejl fatale for et projekt eller et en arbejdsopgave - langt oftest vil du dog i stedet kunne udnytte dine fejl til din fordel, frem for at de skader din karriere.

Fejl er fantastiske

Det kan virke nervepirrende. Ja, endda skrækindjagende at lave en fejl. Bliver chefen sur? Mister din virksomhed kunden, eller taber du dine chancer for forfremmelse på gulvet?

Søger du job inden for procesteknik og kvalitet? Find det rette job for dig.

Svaret på disse spørgsmål vil ofte være nej. Alle begår fejltagelse, og det faktum er de fleste klar over. Derfor skal du få det bedste ud af dine fejl. Det gør du ved at lære af dem.

Hvis du viser din leder og dine kolleger, at du lærer af dine fejltagelse, vil de respektere dig for det og være trygge ved at give dig ansvar for opgaver en anden gang.

Prøv igen, når du falder af hesten

I tråd med ovenstående kan du berolige dig selv, når uheldet er ude. Du får næsten altid lov at gøre ting om, selvom du har fejlet i første omgang.

It-branchen mangler specialister, ledere og udviklere. Find det rette job for dig.

Både kunder og ledelsen tilgiver – inden for visse rammer – hvis du bare angrer og rejser dig, hvor du er faldet. Vis, hvad du har lært fra dine tidligere fejl, og bevis, at du kan føre et projekt ud i livet – netop fordi du lærer af dine fejltagelser.

Færdig er bedre end perfekt

En ambition om altid at levere det perfekte produkt er i praksis umuligt. Men det er derudover også stressende at sætte sine mål så højt.

Derfor er det vigtigt at acceptere, når et projekt eller en opgave ikke bliver præcis, som man håbede.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

Nogle gange skal du faktisk bare være færdig til deadline, og det ved din chef også godt.

Du bliver klogere af fejl

Nogle gange skal du dog starte forfra, hvis fejlen er for graverende til at ignorere. Men det er også en fordel.

For anden gang du begynder på et projekt kender du faldgruberne, og du ved, hvordan du skal levere en rosværdig præstation. Stop med at sætte spørgsmål ved dine evner, fordi du begår en brøler. Accepter den med åbne arme og bliv klogere af dine fejltagelser.

Design- og udviklingsingeniører er de mest efterspurgte på Jobfinder. Find jobbet for dig.

Når du påbegynder projekter, bør du gøre dig selv opmærksom på, at fejl kan forekomme. Vær ikke bange for at spørge om hjælp og lad være med at sammenligne dig for meget med de dine medansatte.

Artiklen er inspireret af det amerikanske karrieremedie The Muse.