Fire farlige ting, du aldrig må sige til en kollega

2. januar 2018 kl. 02:51
Fire farlige ting, du aldrig må sige til en kollega
Illustration: lightwavemedia/Bigstock.
Dine kommentarer og udtalelser på arbejdet fylder meget, når din chef og kolleger vurderer dig. Derfor er det afgørende at vide, hvordan du taler – og om hvad – når du er på kontoret.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når du vil forsøge at flytte din karriere fremad, handler det om at levere solide resultater, der henter ros hos ledelsen og hyldest hos kollegerne. Men dine præstationer er ikke det eneste, som afgør dit fremskridt.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek de nyeste opslag på Jobfinder.

Hvordan du opfører dig har eksempelvis stor indflydelse på dine muligheder for forfremmelse. Her betyder det særligt meget, hvad du får sagt i løbet af arbejdsdagen.

Netop derfor vil Jobfinder hjælpe dig med at undgå at skræmme dine kolleger og chef væk med udtalelser, som ikke kan trækkes tilbage.

Løgnen lyder godt, men betaler sig ikke

Mange siger, at overdrivelser fremmer forståelsen. Selvom det kan være tilfældet, er hvide løgne et gamble, når du slipper dem løs på arbejdspladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

It-virksomheder søger udviklere, specialister og ledere. Find det rette job for dig.

Når du bliver afsløret i en løgn, kan det både være pinligt og endda skadeligt, fordi din troværdighed vil lide skade i dine kollegers øjne. Så hold dig på sandhedens lige sti. Det er den sikre vej – på trods af at løgnens potentiale kan være forførende.

Dårlige vaner

En kollega er ikke altid det samme som en tæt ven, du kan betro dig til. Folk fra dit arbejde er først og fremmest professionelle bekendtskaber. Det er vigtigt at huske.

Der vil være emner og historier, du sagtens kan fortælle dine nærmeste venner, men som du aldrig må nævne over for kolleger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Design- og udviklingsingeniører er fortsat i høj kurs. Find dit drømmejob.

Kæmper du og kæresten med problemer? Eller er du lidt for glad en fyraftensøl eller fem? Det er udfordringer, som du kan dele med venner, men som dine medansatte ikke skal forholde sig til.

Hvis du deler for meget, kan dine historier sprede sig som dårlige rygter bag din ryg.

Sladder bør bandlyses

Ofte går sladderen livligt på mange arbejdspladser. Efter firmafester går snakken på det åbne kontor.

Et kys mellem to kolleger bliver hurtigt til ti og en fælles taxa hjem. Men ud over faren for at sprede forkerte rygter risikerer du også at blande dig for meget i andres liv.

Behov for dygtige folk inden for business og management. Find dit næste job.

Det kan have store konsekvenser, hvis rygtemøllen løber løbsk: splittede forhold, drama på kontoret eller ydmygede medarbejdere. Og resultatet vil være sure medansatte og i værste tilfælde en vred chef.

Derfor bør du forsøge at undgå at blive arbejdspladsens sladdertante.

Spar dine kolleger for dine ekstreme syn

Racistiske holdninger er sjældent noget, som løfter stemningen i kantinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men selvom du ikke ytrer din mening om folk af anden race, skal du være påpasselig med, hvad du slynger ud, mens du er på arbejde.

Rådgivere og konsulenter er eftertragtede i flere firmaer. Find dit drømmejob.

Derfor er det en god ide at undgå bestemte beskyldninger og fordomme, som bør holdes langt fra dine kolleger. Det gælder både om seksualitet, religion, race og politisk orientering.

Selvfølgelig er det fint at have sit eget syn på verden, men det er ikke sikkert, at det skal deles, når du sidder til møde med ledelsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger