Finn Kjærsdam ny rektor på Aalborg Universitet

  1. maj tiltræder dekan for Det teknisk-naturvidenskabelige faktultet Finn Kjærsdam som ny rektor for Aalborg Universitet. Det besluttede universitetets bestyrelse på et ekstraordinært møde onsdag aften.

Finn Kjærsdam, der er 61 år, har været ansat ved Aalborg Universitet siden 1975. Han er uddannet landinspektør, professor i fysisk planlægning ved universitetet, og så har han været en meget markant dedan de seneste 16 år.

Den nyudnævnte rektor har været meget aktiv i både det forsknings- og det uddannelses-politiske system inden for ingeniørvidenskab og sidder i en lang række bestyrelser med relation til forskning og universitetsuddannelse.

I en pressemeddelelse fra bestyrelsen hedder det, "at Finn Kjærsdam har demonstreret gode visioner for universitetets fremtid som europæisk topuniversitet. Bestyrelsen har tillid til ham som leder for et samlet Aalborg Universitet og er overbevist om, at han har alle de ledelseskvaliteter, der skal til for at sikre fremtiden for universitetet."

Finn Kjærsdam afløser Jørgen Østergaard, som har været konstitueret rektor siden 1. februar sidste år. Han afløste den gang Sven Caspersen, som havde siddet på posten siden 1976, og som i dag har overtaget hvervet som formand for universitets bestyrelse.