Find rundt i Ikea med Android
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Find rundt i Ikea med Android

Google Maps for Android gør det nu muligt at finde rundt i Ikea, et indkøbscenter eller i lufthavnen med mobilen i hånden. Foreløbig fungerer det dog kun i USA og Japan.

Den nye version 6.0 af Google Maps til Android-smartphones indeholder en smart funktion for folk, som (også) synes, det er en umulighed at finde rundt i indkøbscentre eller i en lufthavn.

Kortfunktionens nye indendørsmuligheder blev frigivet til download tirsdag, og foruden et kort over bygningen får du informationer om, hvilken etage du befinder dig på.

Som sædvanlig får man den blinkende blå prik frem, som viser, hvor man er nu og her, og den følger en rundt i f.eks. indkøbscentret og viser butikkerne, hvis ellers indkøbscentret har lagt oplysningerne ud.

Det bliver mindre stressende at fare rundt i Ikea, hvis man har et kort at gå efter. (Foto: Google)

Google samarbejder med flere indkøbscentre, lufthavne og transportvirksomheder i USA og Japan, f.eks. Ikea, Macy's og Japan Rail. Men hele verden skulle gerne komme med på vognen, så Google opfordrer butikker til at uploade oversigter over butikkerne her.

Se Googles video om indendørsfunktionen

Se hvordan funktionen virker i lufthavnen

Dokumentation

Læs mere på Googles blog

Kommentarer (7)

formentlig via accenlerameteret/gyrostatoren eller hvad den nu hedder den der ved om mobilen står eller ligger. samtidig med at den register skridt og arbejder med det elektroniske kompas som mange mobiler har indbygget. så er der selvfølgelig A-GPS funktionen, hvor den finder placering via mobilmasterne.

bare et gæt

  • 0
  • 0

Jeg tror at det er telefonens wifi modtager der bliver brugt evt kombineret med kompasset.

  • 0
  • 0