Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Find dit første job på Jobtræf Aarhus

Flere end 35 virksomheder står klar til at møde studerende på udkig efter karrieremuligheder eller praktikplads, når Jobtræf Aarhus 4. november slår dørene op i Ingeniørhøjskolens nye bygning, Navitas, på Aarhus Havn.

Uanset hvor man er i sit studie, er der på karrieremessen god mulighed for at opbygge netværk og høre om de udfordringer, man kan møde i dagligdagen på jobbet, siger Jobtræf-koordinator Morten Slott.

»De studerende får en sjælden mulighed for at få sat ansigt på nogle inter­essante virksomheder inden for deres respektive område, få en direkte kontakt med virksomhederne og stille de spørgsmål, der bedst besvares gennem dialog. Derudover kan de yngre årgange på studierne få gavn af dagen, da de herigennem kan skaffe sig en praktikplads eller et studiejob,« siger Morten Slott, der selv læser på civilingeniøruddannelsen på Ingeniørhøjskolen.

En vigtig dag for begge parter

Det er ikke kun de klassiske civil’er og diplom’er, der er velkomne på Jobtræf Aarhus. Også rene naturvidenskabelige studerende uden ingeniørprofiler kan kigge forbi og få et overblik over, hvad der rør sig i de tekniske brancher.

På messen er der mulighed for cv-tjek, fotografering og andre tilbud, der kan bruges til at gøre sig attraktiv til et kommende job eller blive bevidst om, hvilken retning man bedst ser sig i.

Ud over mødet med virksomhederne ved de forskellige stande holder en række virksomheder (se boksen) præsentationer, der plejer at være populære blandt de besøgende.

Selv har Morten Slott ved tidligere års Jobtræf fået meget ud af mødet med virksomhederne. Især for at få et bedre grundlag for at vurdere sine egne kvalifikationer.

»Første gang jeg var på Jobtræf, var jeg ikke klar over, præcis hvilke virksomheder der kunne bruge mig. Jeg havde et forhåndsindtryk af, at de ledte efter en anden type ingeniører, så det overraskede mig, at nogle af virksomhederne ­faktisk kunne bruge mine kompetencer,« siger Morten Slott, som ofte hører samme historie fra sine medstuderende.

»I bund og grund handler det om, at virksomheder er lidt usynlige for de studerende gennem store dele af uddannelsen. Vi hører ikke så meget til dem, når vi studerer. Derfor er sådan en dag her virkelig vigtig for begge parter,« siger han.

Blandt virksomhederne på messen finder man blandt andre Mærsk, Cowi, Niras, Rambøll, Siemens og flere offentlige virksomheder.