Regeringens netop fremlagte udspil til en finanslov for 2022 tyder på en større nedjustering af pengene til vital forskning bag Danmarks grønne omstilling.
Ifølge finanslovsudspillet vil midler til udbygning af dansk energiforskning og –udvikling (EUDP) falde fra 514,9 mio. i år til 182,5 mio. næste år.
Ifølge Lasse Rosendahl, institutleder for AAU Energy ved det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, er netop national statsstøtte af energiforskning en grundbetingelse for en førerposition i energisektoren:
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Når folk erkender dette blufnummer mister A og deres støttepartier nok mange stemmer.
Der kommer mere.
EUDP-programmet består at to puljer - dels disse midler fra finansloven og så fyldes der op med midler fra forskningsreserven. Derfor ser det altid ud til at der skæres voldsomt ned når finanslovforslaget kommer. Sådan har det været hvert år - prøæv selv at se tidligere års finanslovsforslag. Forskningsreserven forhandles som led i finanslovsforhandlingerne - og hver år ender det med, at der afsættes et 3-cifret million-beløb ekstra hvorved det i den endelige finanslov kommer op på niveau med året før.... Det er en lidt speciel proces for EUDP, men sådan har det altid været....
Fuldstændig enig. Og når man læser: "Foruden nedskæringer i tilskuddet til private energivirksomheder frafalder tilskuddet til udviklingen af P2X-teknologi, mens etablering af CO2-lagring i Nordsøen samt forskning i miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas får tilført flere midler", så sidder man godtnok måbende tilbage, og spørger sig selv om de er direkte idioter.
Jeg havde ellers det indtryk at Mette Frederiksen rent faktisk havde ambitioner om andet og mere end at klamre sig til magten og blive genvalgt, men jeg tog åbenlyst fejl. Det store mysterie for mig er hvad de overhovedet vil med magten? Jeg kan ikke få øje på noget som socialdemokratien rent faktisk ønsker at gøre eller ændre, eller hvor de er villige til at sætte hårdt mod hårdt for at opnå noget. De jublede fx over at de vandt et "klimavalg", men har siden primært hængt i bremsen og argumenteret for intet at gøre. Sammenligner man med Lykke regeringen, så ville de i det mindste noget - at det så i min optik typisk var de helt forkerte ting, det er så hvad det er. Men de havde i det mindste en plan som de fulgte, selv hvis det ikke altid var lige populært. Socialdemokratiet derimod syntes at være så bange for at blive upopulære at de hellere vil side på hænderne og ingenting gøre. Tal lige om 4 spildte år.
Socialdemokraterne respekterer ikke virkeligheden. Ved sidste valg hoppede de på miljøvognen 14 dage før valget, da de forstod, at danskerne ville stemme for klodens overlevelse. Det har måske bragt dem de stemmer, der var afgørende for, at de, trods valgresultatet, var i stand til at danne regering. Nu har de magten, så behøver de ikke kere sig om vælgernes mening i nogen tid. Håber virkelig, at næste valg falder ud til fordel for dem, der fatter hvad der behøves. Smålig skelen til det økonomisk fordelagtige kan ødelægge enhver fornuftig tanke. Vi er nogle, der forstår, at vores børns verden skal være til at leve i, selv om det på den korte bane ikke er profitabelt.