Finansiering af regeringens energiplan møder kritik

Regeringen lægger op til, at private firmaer skal hjælpe danskere, der ikke selv har råd til at udskifte et oliefyr med et træpillefyr eller et jordvarmeanlæg. Udgiften kan så afdrages via besparelsen på varmeregningen, skriver regeringen i sit energiudspil.

Men løsningen er ifølge eksperter urealistisk, skriver Information. Finansieringsmodellen, kaldet ESCO, er nemlig slet ikke tilgængelig for private, siger Mikael Togeby, partner i energifirmaet Ea Energianalyse til Information.

»Hvis udgangspunktet er en fattig familie på landet, som har svært ved at låne penge i banken, så er der ikke noget, der taler for, at en ESCO-virksomhed ville være løsningen,« siger han til Information.

Når det er usandsynligt, at et firma vil gå ind i investeringen, skyldes det, at den er for usikker, mener han. En anden ekspert påpeger over for Information, at der typisk findes langt bedre dokumentation for, hvordan energien bruges i en virksomhed, hvorfor løsningen er mere oplagt her.

Læs hele historien i Information eller se Ritzaus telegram på dr.dk.

Emner : Politik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Man kunne måske forestille sig en finianciering i stil med SU lån til samme rente mod forevisning af kvitteringer. således ville staten låne pengene ud via Hypotekbanken, og risikoen ville kunne indrives via ejendomsskatterne.

  • 0
  • 0

Jamen det siges jo at være en gevaldig god forretning, så hvorfor står investorerne ikke i kø. Det må være muligt at vurdere det eksisterende olieforbrug, og det er så basis for betalingen, måske korrigeret for graddage. Ved uheld og manglende betaling, så er huset jo blevet så meget mere værd at der burde være sikkerhed for pengene. Hvorfor blande ESCO og bureaukrati ind i det, når det er så god en forretning. De tvangsudskrevne sparebidrag kunne måske også finde anvendelse. (Der kan optræde ironi.)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten