Festival-app advarer om høj lyd og døde zoner
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Festival-app advarer om høj lyd og døde zoner

Ved at downloade appen Roskilde Decibel på din Android-smartphone kan du nu følge med i lyden på Roskilde Festival.

Tre studerende i softwareteknologi fra DTU’s kandidatlinje Digital Media Engineering vil nemlig i samarbejde med Roskilde Festival kortlægge lydbilledet på hele festivalpladsen og campingpladserne for at gøre lyden bedre og give en mere personlig lydoplevelse.

Det fortæller Lasse Reedtz, som er en af designerne bag lydmålingsapplikationen.

»Så kan vi se, om der er nogle døde steder, hvor der ikke er så god lyd. Vi kan også tjekke lyden på campingområderne, og man får en lille besked, når det er en god idé at tage ørepropper i,« siger han.

Læs også: Strømfrit køleskab kan holde øllerne kølige på Roskilde

Ideen er, at appen tager en lydprøve hvert 20. minut og snupper oplysninger fra GPS’en om, hvor man bevæger sig hen.

På den måde kan man lave sit eget lydkort over, hvor man har været, og hvor høj lyden var de pågældende steder.

Data bliver uploadet til en server, og foruden at kunne følge sin egen lydrute vil Roskilde Festival supplere egne lydmålinger med projektgruppens.

I første omgang har 150 festivalgængere uploadet appen, selv om Lasse Reedtz’ håb lå på mellem 300 og 500.

»Den kom op lidt sent, men nu får vi hjemmesiden op at køre efter festivalen, hvor vi også laver et samlet lydkort over, hvor folk har været. Men der skal en del sortering og arbejde til for at korrigere for unøjagtigheder i data,« siger han.

Læs også: Roskilde Festival tester brandsikre telte til flygtningelejre

Lasse Reedtz forklarer, at for ikke at få alt for forskellige data ind fra de forskellige typer mobiltelefoner har gruppen også udviklet en kalibreringsfunktion, som brugeren skal anvende efter download. På den måde er det lykkedes at komme op på en nøjagtighed, der svinger med blot 2,5 dB til hver side.

»Vi har ikke fået guidelines fra Roskilde Festival på, hvor præcise tallene skal være for at de kan bruge dem, men vi synes, nøjagtigheden er tilfredsstillende,« siger han.

»Informationerne, der bliver sendt til serveren, tager kalibreringsværdierne med, så vi kan se dem. GPS’en har også en nøjagtighedsmåler, der bliver sendt med. Det betyder, at vi kan få og lave flere sammenlignelige data til kortet.«

Tanken var oprindeligt, at lydkortet skulle kunne ses live. På den måde kan man også se, hvor der er koncerter og fester.

»Så kan man se, hvor der er gang i den. Men det bliver først til næste år,« siger Lasse Reedtz.

Roskilde Decibel er tilgængelig i Google Play.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten