Ferrari-maling sendes til Mars
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ferrari-maling sendes til Mars

Normalt har Ferraris karakteristiske røde formel-1 biler en tophastighed på op omkring 350 kilometer i timen, men næste år vil den røde maling rejse med 10.800 kilometer i timen ombord på Mars Express.

Mars Express er ESAs første rumsonde til den røde planet. Den skal opsendes i maj eller juni næste år med en russiske Soyuz/Fregat-raket. Med ombord befinder sig foruden den engelske Beagel-2 rover, også en halvkugle med en prøve på Ferraris røde maling.

Sonden forventes at ankomme til Mars i december 2003, hvor den skal søge efter spor af liv og undersøge det røde støv på overfladen.

Den røde maling befinder sig i en specialbygget plexiglaskugle på to centimeter i diameter som er monteret i en holder uden på Mars Express. I øjeblikket er malingen og holderen under afprøvning i ESTEC, for at sikre sig, at de kan modstå de ekstreme forhold som de udsættes for under opsendelsen og turen til Mars.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten