Femern-tunnel får jackpot i Bruxelles
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Femern-tunnel får jackpot i Bruxelles

EU-kommissionens begejstring for infrastrukturprojekter, der binder de europæiske lande bedre sammen, resulterer nu i klingende mønt til adskillige af de helt store danske anlægsprojekter.

EU-medlemslandene har netop godkendt EU-Kommissionens forslag til, hvilke europæiske transportprojekter der gør sig fortjent til at modtage penge fra EU.

Femern Bælt-forbindelsen får yderligere 87 mio. kr. i EU-støtte til de forberedende anlægsarbejder, så den samlede EU-støtte til projektet nu udgør mere end 1,5 mia. kr. frem til 2015.

Femern Bælt har dermed opnået højest mulige støttesats til de forberedende anlægsarbejder, ligesom projektet i forvejen er tildelt den højest mulige støttesats til projekteringsfasen.

Beslutningen fra EU betyder, at der alt i alt går 790 mio. kr. i EU-støtte til danske projekter, hvoraf størstedelen går til følgende jernbaneprojekter:

• Projekteringsfasen for den nye bane København-Ringsted
• Projekteringsfasen for Femern Bælt jernbane-landanlæg (Ringsted-Rødby)
• Anlægsfasen for dobbeltsporet Vamdrup-Vojens
• Elektrificering af strækningen Esbjerg-Lunderskov samt anlæg af godsspor til Esbjerg Havn
• Første del af udrulningen af det nye signalsystem til jernbanen på strækningen Langå-Frederikshavn.

»Det er meget positivt, at så mange af Banedanmarks jernbaneprojekter tildeles meget store beløb i EU-støtte. Projekterne er både i det østlige og vestlige Danmark med til at binde Skandinavien bedre sammen med resten af Europa, og det gør jernbanen mere attraktiv for både gods- og passagertransporten,« udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i en pressemeddelelse.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten