Femern-selskabet: Vi sætter tempoet ned

Illustration: Femern A/S

De 20 afskedigelser, som Femern A/S annoncerede i morges, er ikke et udtryk for, at selskabet sætter nogen af sine aktiviteter på standby. Det oplyser selskabets pressechef, Jens Villemoes.

Femern A/S fokuserer nu på tre hovedopgaver, skriver selskabet i sin pressemeddelelse fra i morges: den tyske godkendelsesproces, evalueringen af de netop modtagne tilbud fra entreprenører på de store tunnelkontrakter og arbejdet med en opdateret finansiel analyse.

»Men det skal ikke forstås sådan, at der er områder, som vi nedprioriterer. Afskedigelserne er en konsekvens af, at anlægsfasen skulle have begyndt i 2016, men nu ser ud til at blive senere. Dermed har vi længere tid til vores opgaver inden da, og vi får brug for færre medarbejdere til at udføre dem,« siger Jens Villemoes.

Læs også: Tavshed fra Femern-selskabet om bremsede aktiviteter

»Vi er jo en offentlig virksomhed, så vi er forpligtede af, at vores udgifter skal svare til de opgaver, vi skal løse,« siger han.

Selskabet har efter dagens fyringer omkring 100 ansatte.

Er der udsigt til, at I genbesætter disse stillinger, når anlægsfasen går i gang?

»Der er ingen tvivl om, at vi mander op igen, når byggefasen begynder, og vi får brug for flere mennesker,« siger Jens Villemoes.

Han kan endnu ikke oplyse, hvilket estimeret starttidspunkt for anlægsfasen, selskabet nu arbejder med.

»Det er noget af det, vi nu skal se på. Vi er ved at lave en opdateret finansiel analyse. Og i den forbindelse kigger vi også på tidsplanen. Den samlede analyse regner vi med at have klar i efteråret,« siger Jens Villemoes.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Er der i Fehmern projektet taget højde for sikring mod fodgængere i tunnelen. En problematik som kan blive aktuel hvis de store folke-vandringer til Europa fortsætter,og i givet tilfælde hvordan.

  • 2
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten