Femern-selskabet fastholder sprinkleranlæg i tunnelen

Femern-tunnelen får sit sprinkleranlæg. Det fastslår Femern A/S i en pressemeddelelse, efter at Ingeniøren har fået aktindsigt i dokumenter, der indikerer det modsatte.

Pressemeddelelsen kommer, efter at Ingeniøren tidligere i dag har omtalt en mailkorrespondance mellem Femern A/S og selskabets hovedrådgiver, Rambøll, som indikerer, at Femern A/S overvejer at spare brandslukningsanlægget i den kommende tunnel væk.

Læs også: Aktindsigt: Femern-selskabet overvejer at spare brandslukningsanlæg væk

Femern A/S og Rambøll omtaler i korrespondancen en ekstern sikkerhedsvurdering fra det schweiziske ingeniørfirma HBI, som flere steder fremhæver det brandslukningsanlæg, der indgår i Femern-tunnelens sikkerhedskoncept.

»Jo flere gange, det (brandslukningsanlægget, red.) nævnes i forskellige sammenhænge, jo vanskeligere bliver det at spare dette anlæg væk, således som der er regelmæssige forlydender om i min øresnegl,« skriver en chefrådgiver fra Rambøll til Femern-selskabets kontraktdirektør, Kim Smedegaard Andersen, i en e-mail fra april 2015.

Femern-selskabets kommunikationschef, Ajs Dam, ønskede i går ikke at konkretisere selskabets overvejelser om tunnelens brandslukningsanlæg, men oplyste, at der ikke er truffet en endelig beslutning om anlægget.

Men det ligger altså fast, at tunnelen får et brandslukningsanlæg, oplyser Femern A/S i dagens pressemeddelelse.

»Der vil være et sprinkleranlæg i Femern-tunnelen, der supplerer en række andre sikkerhedstiltag, der er med til at gøre Femern-tunnelen tryg og sikker at færdes i,« siger kontraktdirektør Kim Smedegaard Andersen i pressemeddelelsen.

Som Ingeniøren skrev tidligere i dag, stiller EU's sikkerhedsdirektiv for vejtunneler ikke krav om brandslukningsanlæg. Det planlagte anlæg indgår derfor i Femern-tunnelens sikkerhedskoncept som en sikkerhedsforanstaltning ud over lovens rammer.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten