Femern-selskab tav om dårlig trafikprognose: Ikke et ord til tyske myndigheder
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Femern-selskab tav om dårlig trafikprognose: Ikke et ord til tyske myndigheder

PLUS.
I 2017 viste en trafikprognose , at der ville køre op til 10,5 procent færre biler i en kommende Femernforbindelse end forventet. Selv om Femern A/S var forpligtet til at fortælle de tyske godkendelsesmyndigheder om usikkerheder om trafikprognoserne, fik de tyske myndigheder aldrig denne oplysning. I stedet bestilte selskabet en ny analyse, der viste knap så stor en nedgang. Illustration: Femern A/S

Selv om Femern A/S skulle give de tyske godkendelsesmyndigheder alle relevante oplysninger, oplyste selskabet det ikke, at en trafikprognose i april 2017 viste, at mindre trafik ville flytte fra Storebæltsforbindelsen end forventet.

Femern A/S gik meget stille med det, da en trafikprognose bestilt af Transportministeriet i 2017 viste, at der ville komme meget færre biler på forbindelsen, end selskabet indtil da havde forventet. I

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.