Femern-bro giver telefonstorm fra byggebranchen

5. juli 2007 kl. 10:48
Det danske selskab, der skal stå for Femern-forbindelsen, er blevet kimet og mailet ned af byggefolk, der vil med til at bygge Danmarks længste bro.
Artiklen er ældre end 30 dage

Direktør Peter Lundhus fra Femern Bælt A/S, blev i begyndelsen af ugen fanget i en telefon- og mailstorm.

Femern Bælt-selskabet skal bygge den kommende bro over Femern Bælt, og da Danmark og Tyskland gav hinanden håndslag på broen, vågnede byggebranchen. Alle vil have en del af, hvad der bliver det foreløbig største byggeprojekt i det nye årtusind.

»Jeg brugte det meste af mandagen på at svare på opkald og mails fra folk, der gerne vil med på projektet,« fortæller Peter Lundhus.

Han har tidligere arbejdet med Storebælts-forbindelsens borede jernbanetunnel og været teknisk chef på Øresundsforbindelsens kyst-kyst -del, og det er hovedsageligt folk fra de projekter, der nu står i kø for at komme med på Femern.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det bliver jo et spændende job - faktisk så stort, som man kan få det,« medgiver Peter Lundhus.

De mange interesserede er dog meget tidligt ude.

Foreløbigt har de danske og tyske trafikministre kun underskrevet et Memorandum of Understanding om Femern-forbindelsen. Først efter sommerferien er ministrene klar med den egentlige traktat, der er forudsætningen for, at Peter Lundhus kan gå i gang med at samle sig et rådgiverteam.

»Vi regner med, at vi kan gå i gang med at sammensætte et rådgiverteam i begyndelsen af 2008, så vi kan komme i gang med projekteringsarbejdet,« fortæller han.

Rådgivernes første opgave bliver at hjælpe med at omsætte traktatteksten til en dansk anlægsorlov, som Folketinget kan vedtage. Loven skal ifølge Transportministeriet være klar i oktober 2008. Selve broen skal stå færdig i 2018.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger