Femern A/S anlægger kunstig halvø ved Puttgarden

Selv om landopfyldningen på den tyske side af Femern Bælt bliver noget mindre end i Danmark, vokser også Femern i processen med at anlægge en tunnel.

Som en del af tunnelprojektet har Femern A/S planlagt at etablere en ny 150.000 kvadratmeter stor halvø umiddelbart øst for færgehavnen i Puttgarden.

I Danmark vokser Lolland med hele tre kvadratkilometer.

Halvøen, der bliver depot for næsten en million kubikmeter opgravet havbund, tjener som landfæste for tunnelen, og medvirker, siger Femern A/S, til at gøre indgrebet i den eksisterende tyske kyststrækning så skånsom som muligt.

»Efter planen kommer landopfyldningen ikke til at strække sig længere ud end den eksisterende færgehavn. Derfor får den ingen konsekvens for vandgennemstrømningen. Den vil heller ikke påvirke det fredede område ved Grüner Brink vest for Puttgarden,« fastslår pressechef Karsten Holmegaard, der dog samtidig tager et forbehold:

»Det er et projekt, som kun lige er i støbeskeen. Det skal jo igennem en lang høringsproces, før man med sikkerhed kan sige, om det støder sammen med miljøinteresser,« siger Karsten Holmegaard.

Nye offentlige stier

Til det formål er forskningsinstitutionen DHI i færd med nøje at undersøge eksempelvis sandtransport og andre miljøeffekter af de væsentlige ommøbleringer af land, som er en af Femerntunnelens konsekvenser.

Kysten ved Marienleuchte mod sydøst vil heller ikke blive påvirket, fremgår det af en meddelelse fra Femern.

Opfyldningen er planlagt som en udvidelse af det eksisterende terræn, hvor den naturlige bakke bliver til et plateau bag ved et 3,5 meter højt kystsikringsdige. Digets udformning skal omfatte en ny strand tæt på det bebyggede område ved Marienleuchte.

Landopfyldningen bag diget bliver anlagt som et lukket område med græsningsareal og græsmarker. Der vil blive anlagt nye offentlige stier, som vil føre til et udsigtspunkt på toppen af bakken med udsigt til kystlinjen og havet.

I løbet af efteråret udarbejder Femern A/S tegninger og visualiseringer, der tydeliggør, hvordan området omkring tunnelportalen vil se ud under og efter byggefasen.

Dokumentation

Læs Femerns meddelelse:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten