Femern: Afgørelsen falder i dag

29. juni 2007 kl. 10:104
Slesvig-Holstens trafikministerium bekræfter, at Flemming Hansen i dag mødes med tyske kolleger i Berlin for at afgøre, hvorvidt der skal bygges en bro over Femern Bælt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Flemming Hansen er fredag formiddag i Berlin for sammen med sin tyske kollega Wolfgang Tiefensee og trafikminister i Slesvig-Holsten, Dietrich Austermann, at træffe en afgørelse om en bro over Femern Bælt.

Oplysningerne stammerne fra den tyske tv-station NDR, der har fået dem bekræftet af Slesvig-Holstens trafikministerium i Kiel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge NDR skal Wolfgang Tiefensee desuden torsdag have meddelt forbundskansler Angela Merkel, at han forventer en »positiv« afgørelse.

I så fald skal den 19 kilometer lange bro bygges af et privat konsortium på otte eller ti år. Udgiften er sat til omkring 41 milliarder kroner, som Danmark og Tyskland skal stille statsgaranti for.

Dokumentation

Fehmarnbelt-Brücke: Heute soll Entscheidung fallen

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
29. juni 2007 kl. 14:24

Jo tak.. Gerne folkeafstemning.. Broen er kun blevet til noget fordi vi har en bro-fetichist til Trafikminister, som åh så gerne vil være lige så kendt som Kaj Ikast..

De 10.000biler i døgnet kommer jo ikke fra Lolland - de må nødvendigvis for en del bilers vedkommende komme fra Sverige.. Så husk lige de 10milliarder der skal bruges på at udvide motorvejen fra Tårnbytunnellen til Køge..

Og så skal det projekteres og regner vi 3 års prisstigning oveni, så bliver prisen nok nærmere 60milliarder..

60 milliarder som nok er brugt væsentligt bedre på national infrastruktur i DK.

/Jakob /J

2
29. juni 2007 kl. 11:28

Yderlige står der hos de konservative: https://www.konservative.dk/modules.php?op=modload&name=News&file=article&mode=thread&order=0&thold=0&sid=1774”Også de andre lande i det udvidede EU vil få gavn heraf, da forbindelsen vil binde hele det skandinaviske område tættere sammen med det europæiske Kontinent.”

Jeg kunne godt tænke mig, at se den polske lastbilchauffør, der kører hele vejen fra Polen til Lübeck og op til Femer Bælt for at køre over Øresundsforbindelse til Sverige, når han i forvejen kan tage en færge fra enten Rostock, Mukran (Sassnitz) på Rügen, Stettin og Gdynia i Polen til Sverige. Især når lastbiler bliver afkrævet kilometerpenge for at køre på de tyske motorveje. Men hvis der var en fast forbindelse over Gedser-Rostock kunne det være, at de ville overveje det. Det ville også binde Danmark tættere sammen med Central- Syd- og Østeuropa og ikke kun Vesteuropa og Hamborg.

1
29. juni 2007 kl. 11:26

På dr.dk kan man læse, at den faste forbindelse Rødby - Puttgarten nu vil blive danskejet og dansk finansieret. Så må da håbe, at regeringspartierne ikke længere kan bakke op om det, da Femern Bælt forbindelsen jf. venstre?s hjemmeside:https://www.venstre.dk/index.php?id=666?For at Femern forbindelsen skal blive en succes, er det afgørende, at der bliver tale om et fælles projekt, der bygger på et ligeværdigt samarbejde mellem Tyskland og Danmark. Det var også tilfældet med den dansk-svenske Øresundsforbindelse.?

Hvis Danmark skal stille garanti/betale (det kunne jo være, at trafikprognoserne ikke holdt stik) for det hele, kan man da ikke kalde et samarbejde for ligeværdigt længere!