Fem uundværlige apps til dit mediecenter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fem uundværlige apps til dit mediecenter

Clik er navnet på en genial app, der tillader dig at styre en computers browser med din smartphone. Ved at downloade en applikation, der både findes til iOS og Android, kan du på få sekunder styre din browser fra din telefon. Når applikationen er installeret, åbner du clikthis.com på din computers browser, hvorefter en QR-kode kommer frem. Herefter scanner du koden med din telefons kamera, og få sekunder efter har du fuld kontrol over browseren. Indtil videre betyder det dog kun kontrol over afspilning af Youtube-videoer, men Clik har et åbent udviklerværktøj, som på sigt vil gøre dig i stand til at styre alt, hvad din browser kan vise. Det gør det til en let måde at styre computerens browser på uden at skulle installere en klient på værtscomputeren. Dermed er applikationen velegnet til fester, hvor den nyeste musikvideo eller den sjoveste failvideo skal op på storskærmen. Og app'en har da også en festfunktion - hvis flere smartphones scanner QR-koden, kan de alle styre browseren. Hvem sagde jukebox? iOS og Android.

Hvis dit mediecenter kører Plex, kan du med applikationen af samme navn til Android og iOS få adgang til dit bibliotek og alle dets herligheder. Det betyder, at du kan tage dine yndlingsfilm og -serier med dig overalt, hvor du har din smartphone. Den koster 30 kroner og er tilgængelig på App Store eller Android Market. Lignende populære mediecentersystemer som eksempelvis Boxee har på nuværende tidspunkt kun fjernbetjeningsapplikationer til Android og iOS.

Et af de mest udbredte mediecentersystemer hedder XBMC. Det er open source og er lige kommet i en ny, lækker udgave. XBMC 11 Eden findes til Windows, Linux, OS X og endda iOS og Apple TV. For både iOS og Apple TV gælder dog, at du skal jailbreake din enhed for at få adgang til at installere XBMC. Ligesom både Plex og Boxee er der også fjernbetjeningsapps til Android og iOS.

Airplay er betegnelsen for Apples streaming-system, der tillader lyd og/eller video at blive streamet over ens hjemmenetværk på en nem og hurtig måde. På nuværende tidspunkt er funktionen begrænset til iOS-enheder, men i fremtiden vil det også være en del af Mac-styresystemet. Det eneste, det kræver, er en enhed, der er airplay-kompatibel. Det kan være Apples egne produkter som Apple TV og Airport Express eller tredjepartshøjttalere som eksempelvis fra danske Libratone eller Loewe. Det fungerer uden besværlig konfiguration, og det er legende let at få billedet fra eksempelvis iPad'en op på storskærmen eller lyden fra din iPhone ud gennem højttalerne.

Der er mange mediecentre, der hver har sine styrker og svagheder. Nogle spiller også bedre sammen med smartphones end andre. Hvad er dine essentielle apps til brug med mediecenteret? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder.

Bruger til min a500 tablet og S2 Android enheder http://www.imediashare.tv der kan man connect til ens tv så ens skærm bliver tv\'et skærm og på den måde kan man stream alt indhold fra ens netværk, mobil, Discovery etc, hvis ens tv har wifi eller via wifi med en usb dongle

  • 0
  • 0