Fem råd der forbedrer dit CV

Det kan være svært at finde balancen mellem at fortælle for meget eller for lidt om sine erfaringer i en jobansøgning. Først og fremmest skal man ikke fortælle om sine dårlige erfaringer, forklarer Suzanne Lucas i sin guide til jobansøgninger. Hun taler ud fra ti års erfaring som HR-chef.

Et godt CV skal ikke være en selvbiografi. Tænk i stedet på det som en marketingkampagne for dig selv; Hvad er de kernekompetencer, som skal sælge produktet?

Drop det neutrale
Det er naturligt for en arbejdsgiver, at du har nogle ideer om, hvor du gerne vil arbejde. Selvfølgelig er der ingen mennesker, der vil acceptere en arbejdsplads, der misbruger sine ansatte eller ikke tilbyder mulighed for karrierevækst. Ved at være ærlig omkring dine forventninger, vil du fremstå mere seriøs.

Punktopstilling
De medarbejdere, der er ansvarlige for at rekruttere, bruger ifølge forskningen under et minut på at læse hver ansøgning. Der er ingen chance for, at de læser alle linjer, og derfor kan det bedst betale sig at anvende en punktopstilling for at fremhæve de vigtigste områder.

Tilføj numre
Ved en hurtig gennemlæsning lægger man især mærke til tal. Hvis du tidligere har haft ansvar for en virksomheds budget, kan du henvise til, hvilket samlet beløb du var ansvarlig for at fordele. På samme måde kan du fremhæve, hvor mange ansatte du var ansvarlig for, hvis du har været i en ledelsesrolle. Ved at beskrive dig selv i tal kan du fortælle meget uden at optage for meget plads på papiret.

Fokuser på bedrifter
Jobansøgninger kan desværre ofte være svære at adskille fra jobannoncer, men det fortæller ikke så meget om dig personligt. I stedet for at beskrive de opgaver, du er blevet stillet, er det bedre at fokusere på, hvilke forbedringer du har bidraget med.

Drop avanceret layout
Hvis du er nyuddannet, bør du begrænse dig til en enkelt side for ansøgning og CV. Hvis du har opbygget en mange erfaringer, kan du have optjent retten til at bruge en ekstra side på at fortælle om dig selv, men brug aldrig mere end to sider. Derudover er den pæne opsætning ligegyldig. Hvis du søger arbejde som layouter, er det naturligt at fremhæve dine evner ved at lave en spektakulær opsætning, men for alle andre er det en god ide at holde sig til noget simpelt.

Den rigtige kandidat til jobbet vil også blive valgt på andet end bare nogle få overfladiske tricks, men for at komme fra bunken til det næste trin i rekrutteringen bliver det solide CV-håndværk belønnet. Det handler ifølge Suzan Lucas om at komme forbi den første grovsortering i HR-afdelingen.