Fejldimensioneret ventilation gør DR Byen for varm til skuespillerne

Illustration: DR

Sommer. Det er navnet på DR´s nye dramasatsning, men under de tre første indspilninger havde skuespillerne det, som om de vitterligt spankulerede rundt under en glohed formiddagssol på en rekordvarm juni-dag.

Produktionen blev flyttet tilbage til lejede lokaler i den gamle TV-Byen. Varmen skyldes, at DR's kravspecifikation for designet af DR Byen er forkert.

Ventilationsanlægget er blandt andet for spinkelt. Så når lamperne i det splinternye studie tændes, stiger temperaturen hurtigt til over 40 grader, og makeuppen triller ned ad de folkekære fjernsynsansigter.

»Vi lavede en kravspecifikation, da de i sin tid designede DR Byen. Og den er stump for stump blevet fraveget af forklarlige og uforklarlige årsager. Lige nu producerer vi overhovedet ikke i DR Byen, fordi ventilationsanlægget i studierne ikke har den kapacitet, der var bestilt,« siger producent i TV-Drama Sven Clausen til dagbladet Politiken.

De varme forhold til trods fortsætter DR's afdeling for børn og unge med at bruge studierne til mindre produktioner for børn.

Politiken skriver, at DR i januar vil teste, om ventilationsanlægget kan udvides, så de voksne skuespillere også kan komme til Amager.

Journalisterne i nyhedsdivisionen i DR-byen har i over et år har døjet med kulde og træk, fordi bygningen her er utæt. Som en midlertidig løsning har mediehuset købt sorte fleecetæpper til de værst ramte medarbejdere.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Varmen skyldes, at DR's kravspecifikation for designet af DR Byen er forkert". Det er vel designet der er forkert? - Ikke kravspecifikationen.

  • 0
  • 0

Hvis designet følger kravspecifikationen er det vel korrekt nok. Hvis det er, som det påstås, at kravspecifikationen er ændret undervejs fra idé til udførelse, kan den vel godt være forkert.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten