Fejl i styr sætter bycyklen ud af drift
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fejl i styr sætter bycyklen ud af drift

Illustration: Gobike

Den københavnske bycykel kan ikke dreje skarpt nok, og derfor satte By- og Pendlercykel Fonden bycyklen ud af drift i fredags med omgående virkning, skriver fonden i en pressemeddelelse. Bycyklen har en drejeradius på 49 grader, og det er for lidt, da cykelstyret skal have en drejeradius på 60 grader ifølge en ISO-standard.

En designfejl er skyld i, at styret ikke drejer skarpt nok, og fejlen skal rettes på hver enkelt cykel. Ifølge fonden har der ikke været et sikkerhedsproblem i, at cyklerne ikke har været i stand til at dreje tilstrækkeligt.

Læs også: Teknikborgmester om bycykler: Vi kunne ikke finde en hyldevare

»Brugernes sikkerhed er vigtigere end alt andet. Derfor vælger vi at suspendere driften, indtil vi har overblik over problemet – og ikke mindst planen for at få det løst. Det er naturligvis drønærgerligt – men det glæder mig til gengæld, at vi allerede har fået faglige vurderinger som bekræfter, at det ikke på nogen måde er eller har været farligt at køre på cyklerne,« siger Nikolaj Bøgh, formand for By- og Pendlercykel Fonden

Endnu vides det ikke, hvor lang tid det tager, før bycyklerne igen bliver tilgængelige. Beslutningen om, hvorvidt de kan være i drift imens udskiftningen af reservedelene foregår, og om alle cykler skal repareres på en gang, bliver taget i løbet af denne uge. Fonden skriver desuden i pressemeddelelsen, at både ansvar og udgifter i forbindelse med reparationerne ligger hos leverandøren af cyklerne, og at alle abonnementer bliver kompenseret, imens bycyklerne er ude af drift.

Jeg kan ikke forstå, hvordan disse sætninger giver mening:
»Brugernes sikkerhed er vigtigere end alt andet. ...« og »...at vi allerede har fået faglige vurderinger som bekræfter, at det ikke på nogen måde er eller har været farligt at køre på cyklerne,...«

Det er ikke farligt at køre på cyklerne, men pga. sikkerheden tager man alligevel cyklerne ud af drift?!?

  • 22
  • 0

En drejeradius på 60 grader? Er der ikke bare en enkelt ingeniør ansat på "Ingeniøren", som kan gennemlæse artiklerne for det værste sludder?

  • 24
  • 0