Fejl i DMU-målinger gjorde luftforurening 15 procent for stor

Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) har begået en fejl, som har givet opfattelsen af, at luftforureningen med skadelige partikler i København er 15 procent større, end den reelt er.

Ifølge et brev, som DMU har sendt til Miljøministeriet, handler det om måleudstyr, der ikke har målt rigtigt, skriver Berlingske Tidende.

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag i samråd om sagen.
Ingeniøren har kontaktet både DMU og Miljøministeriet. Men ingen har foreløbig været parat til at udtale sig om fejlen og dens årsager.

Også i går erkendte DMU fejl

I går udsendte DMU en anden pressemeddelelse, som først glædede sig over, at Danmark har sænket sig CO2-bidrag med 23-30 procent i forhold til bruttonationalproduktet, når man sammenligner nutidens tal med tal fra index-året 1990.

Men senere på dagen trak DMU i land igen. I virkeligheden kunne man ikke sige noget præcist om den sag, fordi danske skibe og fly i udenrigsfart ikke talte med i CO2-regnskabet, men indgik i det voksende bruttonationalprodukt.

Derved kan i teorien en ukendt del af miljøgevinsten skyldes, at udenrigstransportsektoren har ændret sig i de forløbne 19 år, stod der i en senere pressemeddelelse.

Dokumentation

Artikel i Berlingske

Emner : Forurening