Fed mad giver risiko for sukkersyge hos afkom
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fed mad giver risiko for sukkersyge hos afkom

Man er, hvad man spiser, og det er ens børn tilsyneladende også. I hvert fald har australske forskere fra Adelaide Universitet opdaget, at overvægtige mus der lever af relativt fed mad har en større tendens til at få unger med insulinresistens, som kan udvikle sig til type 2 diabetes.

Resultaterne blev præsenteret ved den 14. Verdenskongres for Menneskelig Reproduktion i Melbourne i Australien i denne måned.

Forskerne undersøgte musenes sæd for at forklare resultatet, og det viste sig, at de overvægtige mus, der var vokset op på en diæt af fed mad, havde ændringer i deres sæd, der betød at ungerne havde en større sandsynlighed for at udvikle insulinresistens.

Mus, der lever af fed mad, har større sandsynlighed for at få unger med insulinresistens, viser australsk forskning. Illustration: Wikipedia

Forskningen antyder dermed, at overvægt, fed mad og anden skadelig livsstil som for eksempel rygning kan have en varige skadelig effekt på DNA og i sidste ende betyde, at ens børn udvikler diverse livsstilssygdomme.

Læs historien på New Scientist

Emner : Ernæring
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De sammenlignede en kost som gjorde musene fede (og som var med et højt indhold af fedt) med en kost som ikke gjorde musene fede. Så de undersøgte ændringer i DNA fra faderen mellem overvægtige og ikke-overvægtige mus, ikke effekten af kostens fedtindhold på ændringer i DNA på faderens kønsceller.
Det er en meget stor forskel.

  • 0
  • 0

At fodre en lille gnaver med ikke-artsrigtig kost, betragte resultatet af denne fejlernæring og derefter overføre resultatet direkte til Homo Sapiens må kaldes ønsketænkning.

MvH,

Bent.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten