FDM om tilbagekald af 2,8 mio Toyota-biler: Kunderne elsker dem

14. november 2012 kl. 15:451
Toyota-ejere er faktisk mere tilfredse med deres biler end andre bilejere, og selvom den japanske bilfabrik ofte fortæller om biler, der bliver kaldt tilbage, så betyder det ikke, at de har generelle kvalitetsproblemer, mener FDM.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selvom Toyota igen har bebudet en stor tilbagekaldelse af biler inden for kort tid, så behøver det ikke tyde på generelle kvalitetsproblemer hos Toyota sammenlignet med andre producenter. Det vurderer Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDM's blad Motor:

»Når vi hører meget om Toyota, er det, fordi de har en strategi, som er lidt anderledes end hos mange andre bilproducenter. For det første har de valgt en strategi, hvor de fortæller alt, hvad der sker, hele tiden. Det synes vi er rigtigt godt. Det er med til, at de skiller sig lidt ud fra de andre,« siger han og tilføjer:

»Og så er det også en af verdens største bilproducenter. Så når der nu er fejl på bilerne, så er det mange biler, det vedrører. Også i forhold til den måde, de producerer bilerne på. Mange biler benytter faktisk de samme komponenter, og derfor er det sådan, at hvis der er fejl på en komponent, så vil det slå ud på ret mange modeller, fordi de anvender samme komponent.«

Toyota har været en del fremme i medierne på det seneste i forbindelse med tilbagekaldelser. Senest i dag, hvor 2,77 mio. biler på verdensplan og 23.000 biler i Danmark er blevet kaldt tilbage. Dels på grund af mulige problemer med styringen og dels eventuelle problemer med en vandpumpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og for ca. en måned siden blev hele 7,4 mio. biler tilbagekaldt som følge af mulig brandfare i forbindelse med kontakten ved eldrevne ruder.

»De har selvfølgelig været med fremme i medierne i forbindelse med tilbagekaldelser. Mange af konkurrenterne bliver også tilbagekaldt, dem hører vi bare ikke rigtigt noget om. Det foregår nærmest mellem kunden og værkstedet, når bilen er på værksted,« siger Søren W. Rasmussen.

Toyota-ejere er mere tilfredse

Han fortæller, at FDM laver en årlig undersøgelse, som viser, at Toyota-ejere generelt er ganske tilfredse sammenlignet med andre bilejere.

»Det er ret interessant, for de er ikke nødvendigvis mest tilfredse med deres bil. Men samlet set er de meget tilfredse med mærket - det udtrykker en holdning, der hedder, at det i dag ikke er noget problem, at der er en fejl på deres bil, det er til at leve med,« siger Søren W. Rasmussen og tilføjer:

»Hvis det bliver håndteret korrekt fra bilimportørens side, så kan det i sidste ende gå hen og blive positivt, fordi man oplever, at bilimportøren og forhandleren går ind og tager ansvar for det produkt, de har solgt og løser et problem på den.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. november 2012 kl. 11:05

Der er sgu da ingen biler der bliver trukket tilbage. De bliver indkaldt til service og opdatering, så fejlene ikke slår folk ihjel.

Når man trækker noget tilbage giver man folk pengene tilbage, og så må de finde et nyt produkt til at opfylde deres behov. Det er ikke just dét der foregår her.