Farlige Mærsk-platforme lukket på stribe

A.P. Møller-Mærsk er uden sidestykke den koncern, der overtræder flest arbejdsmiljø- og sikkerhedslove i den britiske del af Nordsøen.

Det viser tal fra det britiske arbejdstilsyn, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Ikke færre end 92 gange har Mærsk-koncernen brudt regler om arbejdsmiljø og sikkerhed i den britiske del af Nordsøen siden 2006.

Den næste på listen er Shell, der har overtrådt de britiske arbejdsmiljølove 46 gange. BP, der stod bag oliekatastrofen i den Mexicanske Golf, har brudt loven 19 gange.

Fem gange har Mærsk fået besked på øjeblikkeligt at lukke produktionen på grund af sikkerhedsproblemer. Det er sket to gange alene i år. Tilsynet oplyser, at det kun skrider til lukning, hvis der er alvorlig risiko for personskader.

Opkøb skyld i problemer

Ifølge Maersk Oil skyldes de mange lovbrud, at selskabet i 2005 købte en række installationer, der ikke levede op til selskabets standarder.

»Vi har arbejdet hårdt på at forbedre de britiske platforme lige siden, men de halter desværre stadig efter resten af selskabet. Det er påbudene et vidnesbyrd om,« siger direktør i Maersk Oil, Martin Rune Pedersen, ifølge 3F.

Dokumentation

Artikel fra 3F