Farlig H7N9-influenza smitter fra menneske til menneske for første gang

En 32-årig kinesiske kvindes dødsfald ser nu med stor sandsynlighed ud til at bekræfte flere forskeres frygt for, at den farlige H7N9-influenza kan overføres fra menneske til menneske.

Det skriver BBC News på baggrund af en artikel i det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal. I den har forskere undersøgt en sag om en kvinde, der efter at være blevet smittet af sin syge far, døde i marts som følge af svigtende indre organer.

Den 60-årige far havde besøgt et fjerkræmarked, hvor han blev smittet. Men det havde den 32-årige datter ikke. Hun havde derimod passet ham på hans sygeleje.

I alt er der foreløbigt konstateret 133 sager med H7N9-influenzaen i den østlige del af Kina. 43 af dem har haft dødelig udgang.

Det er første gang, at beviserne er stærke nok til, at forskerne kan konkludere, at smitten er bragt videre fra menneske til menneske. Men flere påpeger dog, at intet tyder på, at H7N9 har let ved at smitte på den måde, og at faren for en pandemi derfor endnu ikke er overhængende.

Nyheden kommer i samme uge, som 22 topforskere foreslår, at der bliver gennemført et omfattende forskningsprogram med genetisk modificerede varianter af H7N9-influenza, blandt andet mutationer, der smitter fra menneske til menneske.

Læs også: Forskere: Giv os lov til at mutere dødsensfarlig influenza-virus

Emner : Sygdomme
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu er det de færreste smitte-tilfælde af influenza som rapporteres til myndighederne, så det er lidt svært at sige noget om dødeligheden af denne virus udfra ovenstående data. Det store spørgsmål er, om denne virus er mere farlig end de andre influenza typer som vi rammes af årligt.

Jeg håber at der er kompetente folk sat på at undersøge virusen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten